indirdik


24 Temmuz 2012 Salı

EVDE KOLAY KAYMAKLI CEVİZLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


EVDE KOLAY KAYMAKLI CEVİZLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Bugün de sizlere şerbetli tatlılardan biri olan kadayıfın evde kolay yapılış tarifini vermek istiyorum. 

Kaymaklı Cevizli Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo tel kadayıf
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi (ya da 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kadar tereyağı
Kadayıf şerbetini yapmak için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kadayıf tatlısının üzerini süslemek için:
Bir küçük paket taze kaymak

Evde kaymaklı cevizli kadayıf nasıl yapılır – yapılışı:
Bir tencerede su ve şekeri karıştırıp kaynatın.  Kaynayınca limon suyunu ekleyip ateşten alın.  Soğumaya bırakın
Tereyağını eritin, sıvıyağ ile karıştırın.
Kadayıfı didikleyerek tellerini açın ve bir tepsiye yayın.
Yağ karışımı ile kadayıf tellerini mıncıklayarak iyice yağlayın.
Başka bir tepsiyi yağlayın ve kadayıfın yarısını bastıra bastıra tepsiye döşeyin.
Üzerine ceviz içini (ya da antep fıstığını) serpiştirin.
Kadayıfın kalan yarısını da cevizlerin üzerine serpin ve ellerinizle bastırarak düzgünce döşeyin.
160-180 derece önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü kızartın. 
Kızarınca, kadayıf sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Servis ederken kare kare dilimlere bölüp, her bir dilimin üzerine bir çorba kaşığı kaymak ekleyin (isterseniz yine çekilmiş fıstık da serpiştirebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder