indirdik


12 Temmuz 2012 Perşembe

EV YAPIMI ÇİKOLATALI KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ - HAVUÇLU KEK YAPILIŞI


HAVUÇLU KEK TARİFİ – HAVUÇLU KEK NASIL YAPILIR – EV YAPIMI HAVUÇLU KEK – YAPILIŞI

 Bugün de sizlere havuçlu kek tarifi vermek istiyorum.  Soğuk tüketebildiğiniz gibi dilerseniz sıcak olarak ve üzerine bir parça krema sürerek de servis edebilirsiniz.


Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler:
4 yumurta
3 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş katı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 adet havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı 1 çay bardağı damla çikolata

Havuçlu Kek nasıl yapılır – Havuçlu Kek yapılışı:
Havuçları soyun ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Yumurtaları çırpma kabına kırın.
Yumurtaları önce kendi başına sonra da şeker ile köpürene kadar çırpın.
Tarçını ve yağı ekleyip, iyice köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
Karıştırma kabına unu ve vanilyayı koyun.
Yumurtalı karışımı yavaş yavaş dökerek ve tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak una yedirin.
İyice karıştırın, hiç topak kalmasın.
Bu karışıma havuç rendesini ve çekilmiş ceviz içini ekleyip karıştırın.
Çikolatalı yapmak istiyorsanız, 1 çay bardağı damla çikolatayı da ekleyin.
En son da kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve biraz un serpin.
Un fazlasını kalıbın dışına hafif hafif vurarak boşaltın.
Fırını önceden 180-200 dereceye ısıtın
Kek karışımını kalıba döküp 40-45 dakika kadar pişirin.
Kekin piştiği nasıl anlaşılır?  Buraya tıklayın.
Piştikten sonra, dilerseniz üzerine krema yerine pudra şekeri serpip o şekilde de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder