HAVUÇLU KEK TARİFİ – HAVUÇLU KEK NASIL
YAPILIR – EV YAPIMI HAVUÇLU KEK – YAPILIŞI
Bugün de sizlere havuçlu kek tarifi
vermek istiyorum. Soğuk tüketebildiğiniz
gibi dilerseniz sıcak olarak ve üzerine bir parça krema sürerek de servis
edebilirsiniz.
Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler:
4 yumurta
3 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş
katı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 adet havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
isteğe bağlı 1 çay bardağı damla çikolata
Havuçlu Kek nasıl yapılır – Havuçlu Kek
yapılışı:
Havuçları soyun ve rendenin ince tarafı
ile rendeleyin.
Yumurtaları çırpma kabına kırın.
Yumurtaları önce kendi başına sonra da
şeker ile köpürene kadar çırpın.
Tarçını ve yağı ekleyip, iyice köpük köpük olana kadar
çırpmaya devam edin.
Karıştırma kabına unu ve vanilyayı koyun.
Yumurtalı karışımı yavaş yavaş dökerek ve tahta bir kaşıkla sürekli
karıştırarak una yedirin.
İyice karıştırın, hiç topak kalmasın.
Bu karışıma havuç rendesini ve çekilmiş ceviz içini ekleyip
karıştırın.
Çikolatalı yapmak istiyorsanız, 1 çay bardağı damla çikolatayı da ekleyin.
En son da kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve biraz un serpin.
Un fazlasını kalıbın dışına hafif hafif vurarak boşaltın.
Fırını önceden 180-200 dereceye ısıtın
Kekin piştiği nasıl anlaşılır? Buraya tıklayın.
Piştikten sonra, dilerseniz üzerine krema yerine pudra şekeri serpip o şekilde de servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder