indirdik


25 Haziran 2012 Pazartesi

ŞEFTALİLİ TURTA TARİFİ – ŞEFTALİLİ PAY


ŞEFTALİLİ TURTA TARİFİ – ŞEFTALİLİ PAY NASIL YAPILIR – ŞEFTALİ TURTASI



Bugün de sizlere mevsimin lezzetli meyvelerinden Şeftali ile yapılan güzel bir tatlı tarifi daha vermek istiyorum.



Şeftalili Turta için gerekli Malzemeler:
3 adet şeftali
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Şeftalili Turta Nasıl Yapılır:
Şeftalileri güzelce yıkayın, soyup uzunlamasına dilimleyin.
Yoğurma kabına unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
Toz şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip , malzemeleri una iyice yedirene kadar yoğurun.
Turta kalıbını yağlayın ve hamuru döşeyin.
İsterseniz üzerine kafes yapmak üzere hamurdan küçük bir parça ayırın.
Şeftali dilimlerini hamurun üzerine dizin.
Kafes yapacaksanız ayrıdığınız hamurdan ince uzun şeritler yapın ve turtanın üzerine kafes gibi yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirdikten sonra ılımaya bırakın.  Kafes yapmadıysanız servis ederken üzerini pudra şekeri, badem ile süsleyebilirsiniz.



3 yorum:

  1. Merhaba,
    Tarifinizde yağ yokmu eksiklik olabilirmi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba gizemliblog, bu tarifte turta hamuru yağ kullanmadan yapılıyor. pırasalı tart tarifimizdeki hamurda ise yağ kullanılıyor.

      Sil
  2. Çok teşekkürler neşeli şef çok hafif ve leziz bir tarif hemen denemek istiyorum:))Bu arada şefin risotto ve sakızlı muhallebi tarifini de bekliyorum :))

    YanıtlaSil