ŞEFTALİLİ TURTA TARİFİ
– ŞEFTALİLİ PAY NASIL YAPILIR – ŞEFTALİ TURTASI
Bugün de sizlere mevsimin lezzetli meyvelerinden Şeftali ile
yapılan güzel bir tatlı tarifi daha vermek istiyorum.
Şeftalili Turta için
gerekli Malzemeler:
3 adet şeftali
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şeftalili Turta Nasıl
Yapılır:
Şeftalileri güzelce yıkayın, soyup uzunlamasına dilimleyin.
Yoğurma kabına unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp
yumurtaları kırın.
Toz şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip ,
malzemeleri una iyice yedirene kadar yoğurun.
Turta kalıbını yağlayın ve hamuru döşeyin.
İsterseniz üzerine kafes yapmak üzere hamurdan küçük bir
parça ayırın.
Şeftali dilimlerini hamurun üzerine dizin.
Kafes yapacaksanız ayrıdığınız hamurdan ince uzun şeritler
yapın ve turtanın üzerine kafes gibi yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirdikten
sonra ılımaya bırakın. Kafes
yapmadıysanız servis ederken üzerini pudra şekeri, badem ile süsleyebilirsiniz.
Merhaba,
YanıtlaSilTarifinizde yağ yokmu eksiklik olabilirmi acaba?
merhaba gizemliblog, bu tarifte turta hamuru yağ kullanmadan yapılıyor. pırasalı tart tarifimizdeki hamurda ise yağ kullanılıyor.
SilÇok teşekkürler neşeli şef çok hafif ve leziz bir tarif hemen denemek istiyorum:))Bu arada şefin risotto ve sakızlı muhallebi tarifini de bekliyorum :))
YanıtlaSil