KARA DUT LİKÖRÜ TARİFİ - DUT LİKÖRÜ NASIL YAPILIR
Bu Pazar da size, tam mevsimine uygun meyvesi ile enfes bir likör olan "Kara Dut Likörü'nü" verelim dedik. Kahvelerinizin, tatlılarınızın, meyvelerinizin ve hatta meyveli dondurmalarınızın yanına ağzınızı tatlandıracak, bu sıcak yaz günlerinde bir nebze de olsa size ferahlık verecek, enfes bir lezzet! Hem de bizim yamağın bile basitçe, bana ihtiyaç duymadan, hazırlayabileceği kolaylıkta...
MALZEMELER
500 gr Kara Dut
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 adet Leblebi Büyüküğünde Damla Sakızı
0,35 lt. Votka (1 küçük şişe)
HAZIRLANIŞI
Dutları temizleyip, yıkayıp ve saplarını ayırdıktan sonra bir cam kavanoza koyun. İçine toz şeker, damla sakızı ve votkayı ilave edip ağzını sıkıca kapatın. Bu kavanozu buzdolabında en az 7 gün boyunca bekletin.
Yedi gün sonunda kavanozdaki likörü, tortu kalmayacak şekilde, gerekirse bir kaç defa olmak üzere bir tülbent yardımı ile süzün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder