indirdik


27 Haziran 2012 Çarşamba

LİMONLU PELTE TARİFİ - PELTE NASIL YAPILIR


 

LİMONLU PELTE TARİFİ – PELTE NASIL YAPILIR – LİMONLU PELTE YAPILIŞI


Bugün sizlere hem çok kolay, hem de sıcak havalarda serinlik veren, limon kullanılarak yapılan çok hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum.  Limon suyu yerine dilerseniz vişne suyu ya da mevsiminde portakal suyu da kullanabilirsiniz.  Bizim Yamak portakallısını sever, ben de limonlusunu...

Pelte Yapmak için gerekli malzemeler:
5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
4 limonun suyu
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Bir avuç taze nane yaprağı ( isteğe bağlı)

Pelte nasıl yapılır – Pelte yapılışı:
Önce nişastayı iki bardak suda iyice eritin.
Bir tencereye üç bardak suyu, şekeri ve erimiş nişastalı suyu koyun.
Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynayıp muhallebimsi bir kıvama geldiğinde limon suyu katın, bir iki kere karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
Kaselere paylaştırın.
Üzerini dilerseniz hindistan cevizi serperek ya da her kaseye bir-iki yaprak taze nane koyarak süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder