LİMONLU
PELTE TARİFİ – PELTE NASIL YAPILIR – LİMONLU PELTE YAPILIŞI
Bugün sizlere hem
çok kolay, hem de sıcak havalarda serinlik veren, limon kullanılarak yapılan
çok hafif bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Limon suyu yerine dilerseniz vişne suyu ya da mevsiminde portakal suyu da kullanabilirsiniz. Bizim Yamak portakallısını sever, ben de limonlusunu...
Pelte Yapmak için gerekli malzemeler:
5 su bardağı su
2 su bardağı toz
şeker
Yarım su bardağı
nişasta
4 limonun suyu
2 çorba kaşığı Hindistan
cevizi (isteğe bağlı)
Bir avuç taze nane yaprağı
( isteğe bağlı)
Pelte nasıl yapılır – Pelte yapılışı:
Önce nişastayı iki
bardak suda iyice eritin.
Bir tencereye üç
bardak suyu, şekeri ve erimiş nişastalı suyu koyun.
Sürekli karıştırarak
orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynayıp
muhallebimsi bir kıvama geldiğinde limon suyu katın, bir iki kere karıştırın ve
tencereyi ocaktan alın.
Üzerini dilerseniz hindistan
cevizi serperek ya da her kaseye bir-iki yaprak taze nane koyarak
süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder