indirdik


28 Haziran 2012 Perşembe

PALUZE TARİFİ – PALUZE NASIL YAPILIR


PALUZE TARİFİ – PALUZE NASIL YAPILIR

Bizim Neşeli Şef dün limonlu tatlı tarifi vermiş, bir de “ben limonlusunu severim” demiş.  Neşeli Şef’ e inat ben de bugün size başka bir tatlı tarifi vereceğim.  Vereceğim dediysem Neşeli Şef'in tarif defterinden buldum.  Neticede yine bizim Şef'in tarifi... Dünkü tarif kadar kolay, ayrıca içinde pekmez olduğu için de sağlıklı.  Hem pekmez için derler ki: kan yaparmış, halsizliğe iyi gelirmiş, vücut direncini de kuvvetlendirirmiş…

Paluze yapmak için gerekli malzemeler:
5 çorba kaşığı buğday nişastası
2 kahve fincanı çekilmiş badem ya da bir çay bardağı çekilmiş ceviz
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su

Paluze nasıl yapılır – Paluze yapılışı:
Önce bir su bardağı suda nişastayı iyice eritin.
Sonra bir tencereye 2 bardak suyu, bir bardak suda eritilmiş nişastayı ve pekmezi koyun.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Fazla kaynatmayın ki tadı bozulmasın.
Kıvamı koyulaşınca (muhallebi gibi olduğunda) tencereyi ateşten alın.
İsterseniz kaselere pay edin, isterseniz de bir borcama dökün.
Üzerini çekilmiş badem ya da ceviz ile süsleyip buzdolabında soğutun.
Soğuyunca sertleşeceğinden borcama koyduğunuz paluzeyi dilim dilim keserek de servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder