PALUZE
TARİFİ – PALUZE NASIL YAPILIR
Bizim Neşeli Şef dün
limonlu tatlı tarifi vermiş, bir de “ben limonlusunu severim” demiş. Neşeli Şef’ e inat ben de bugün
size başka bir tatlı tarifi vereceğim. Vereceğim dediysem Neşeli Şef'in tarif defterinden buldum. Neticede yine bizim Şef'in tarifi... Dünkü tarif kadar kolay, ayrıca
içinde pekmez olduğu için de sağlıklı.
Hem pekmez için derler ki: kan yaparmış, halsizliğe iyi gelirmiş, vücut
direncini de kuvvetlendirirmiş…
Paluze yapmak için gerekli malzemeler:
5 çorba kaşığı
buğday nişastası
2 kahve fincanı çekilmiş badem ya da bir çay bardağı çekilmiş ceviz
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
2 kahve fincanı çekilmiş badem ya da bir çay bardağı çekilmiş ceviz
1,5 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
Paluze nasıl yapılır – Paluze yapılışı:
Önce bir su bardağı
suda nişastayı iyice eritin.
Sonra bir tencereye
2 bardak suyu, bir bardak suda eritilmiş nişastayı ve pekmezi koyun.
Orta ateşte sürekli
karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Fazla kaynatmayın ki
tadı bozulmasın.
Kıvamı koyulaşınca (muhallebi
gibi olduğunda) tencereyi ateşten alın.
İsterseniz kaselere
pay edin, isterseniz de bir borcama dökün.
Üzerini çekilmiş
badem ya da ceviz ile süsleyip buzdolabında soğutun.
Soğuyunca
sertleşeceğinden borcama koyduğunuz paluzeyi dilim dilim keserek de servis
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder