indirdik


13 Haziran 2012 Çarşamba

AYVALIK TOSTU TARİFİ - EVDE AYVALIK TOSTU NASIL YAPILIR


AYVALIK TOSTU TARİFİ - EVDE AYVALIK TOSTU NASIL YAPILIR - EVDE AYVALIK TOSTU YAPIMI
Bir tost deyip geçmeyin.  Güzel tost yapmak önemlidir.  Acıkıp hızlıca bir şeyler yemek durumunda kaldığımızda başvurduğumuz ilk ikili genelde tost-ayran değil mi?  Gerçi bizim Yamak efendi tost-limonata ikilisine bayılır ama kendisi bu aralar ortada olmadığından bugünkü lezzeti kaçıracak, kendi bilir.  Şimdi size şöyle güzel bir Ayvalık Tostu tarifi vereyim:

Bir kişilik tost için Malzemeler:
2 dilim köy ekmeği
(markerlerde poşette satılıyor, dilimleri büyük büyüktür.  Ayvalık Tostu yaparken büyük dilim kullanacağımız için köy ekmeği tercih ettik)
4 ince dilim kaşar peyniri
2 sosis
4 dilim sucuk
4 dilim salam
1 çay kaşığı zeytin ezmesi
1/2 domates
4-5 çorba kaşığı Rus salatası
2-3 adet salatalık turşusu
Bir çorba kaşığı sıvıyağ

Bu malzemelerin hepsi zaten kendinden tuzlu olduğu için ayrıca tuz ekmeyi pek tavsiye etmiyoruz. 

Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır – Ayvalık Tostu Yapılışı
Önce sosisi, salamı ve sucukları piyaz (jülyen) kesin.
Salatalık turşusunu uzunlamasına, domatesi de halka halka kesin.
Bir tavada sıvıyağı ısıtıp sosis, salam ve sucuğu sırayla soteleyin.
(hepsini birden tavaya atmayın.  Önce sosisleri yapın, tavadan alın, sonra salamı soteleyin alın, en son da sucukları soteleyip tavadan alın).
Bu arada tost makinesinde ekmek dilimlerini 2-3 dakika kadar ısıtın. Ekmek dilimlerine zeytinezmesi sürün.
Sonra bir dilimin üzerine sırası ile aşağıdakileri üst üste yerleştirin:
1.       Kaşar dilimleri
2.       Sosis
3.       Salam
4.       Sucuk
5.       Rus salatası
6.       Turşu
7.       Domates
Şimdi diğer dilimi de üzerine kapayıp afiyetle yiyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder