indirdik


15 Mayıs 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE NASIL YAPILIR

Yamak dün size etli taze fasulye tarifimi vermiş.  Ben de bugün zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır anlatayım dedim.  Yamak efendi bu sabah da ortalarda yok, herhalde çarşı - pazarın yolunu şaşırdı. Bakalım bu sefer ne bahane bulacak…  Neyse efendim, biz tarifimize dönelim:

Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çay kaşığı toz şeker
Yeterince sıcak su
Tuz

Yapılışı:
Fasulyelerin kenarındaki kılçıkları bıçakla sıyırın ve fasulyeleri ortadan ikiye kırın.
Bol su ile yıkayıp, temiz su dolu bir kaba alın.
Soğanı ince ince yemeklik kıyın. Sarımsağı ikiye kesin
Tencereye yağı koyun, ısıtın ve soğanla sarımsağı biraz çevirin.
Domatesleri küçük küpler halinde kesin ve soğana katın.
Suyunu süzüp fasulyeleri de ekleyin.
Tuz ve şekeri koyup, 15 dakika kısık ateşte karıştırın.
Daha sonra fasulyelerin üzerine bir parmak geçinceye kadar sıcak su koyun ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu esnada su azalırsa dibi tutmaması için sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
Pişince, tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder