indirdik


14 Mayıs 2012 Pazartesi

ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ

ETLİ TAZE FASULYE NASIL YAPILIR

Geçen gün pazara gittiğimizde bir sürü sebze aldık.  Neşeli Şef'im dedi ki şimdi taze fasulye zamanıymış, hem etlisi hem de zeytinyağlısı yapılırmış.  Bunu duyan Yamak ne yapar?  Neşeli Şef' inin gizli tarif defterini açar, sizler için hem bakar, hem yazar...  Buyrun efendim, etli taze fasulye tarifi:

Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
200 gram kuşbaşı kuzu eti
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy domates
aldığı kadar sıcak su 
tuz - karabiber

Etli Taze Fasulye Yapılışı: 
Yağı tencerede eritip ısıtın, ve etleri ekleyip 5 dakika kavurun.
Soğanları yemeklik kıyın ve etlere katıp onları da kavurun.
Fasulyeleri yıkayın, yandaki kılçıklarını ince soyarak alın ve etlerin üzerine ekleyin.
Domatesleri küçük küçük yemeklik kesin ve onu da fasulyelere ekleyin.

Tuz, karabiber, bir kaşık sıvıyağ ekleyin.
Fasulyelerin üzerine iki parmak çıkacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.  Arada bir tencereyi kontrol edin, eğer su azalmışsa sıcak su ekleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder