ELMALI KURABİYE
TARİFİ
Neşeli Şef’ imin bugünkü tarifi de (kendisinin henüz haberi
yok ama olsun, o da alıştı artık, tarif defterini saklamaktan vazgeçti) kurabiye
canavarları için gelsin. Lezzetli elmalı
kurabiye….
Elmalı Kurabiye için
gerekli malzemeler:
yarım paket tereyağ (125 gr)
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 orta boy elma
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayırıp
rendeleyin.
Bir tencereye elmaları ve toz şekeri koyup, orta-kısık
ateşte elmalar marmelatlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin.
Pişince içine cevizleri ve tarçını ekleyip karıştırın,
soğumaya bırakın.
Yoğurma kabında un ve kabartma tozunu karıştırın , ortasını
havuz gibi açın
Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu ve 1
çay bardağı pudra şekerini koyun ve hepsini yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini örtüp 10
dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
elinizde yuvarlayın ve bastırarak yassı hale getirin.
Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyun ve
hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve kenarına iyice
bastırarak yapıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ya da yağlayın ve fırını
180-200 dereceye ısıtın.
Hazırladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine dizin.
Önceden ısınmış fırında kurabiyeleri altın sarısı renk
alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişince fırından alın, soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine kalan 1 çay bardağı pudra şekerini serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder