indirdik


16 Mayıs 2012 Çarşamba

ELMALI KURABİYE NASIL YAPILIR


ELMALI KURABİYE TARİFİ

Neşeli Şef’ imin bugünkü tarifi de (kendisinin henüz haberi yok ama olsun, o da alıştı artık, tarif defterini saklamaktan vazgeçti) kurabiye canavarları için gelsin.  Lezzetli elmalı kurabiye….


Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler:
yarım paket tereyağ (125 gr)
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 orta boy elma

Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayırıp rendeleyin.
Bir tencereye elmaları ve toz şekeri koyup, orta-kısık ateşte elmalar marmelatlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin.
Pişince içine cevizleri ve tarçını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
Yoğurma kabında un ve kabartma tozunu karıştırın , ortasını havuz gibi açın
Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu ve 1 çay bardağı pudra şekerini koyun ve hepsini yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve bastırarak yassı hale getirin.
Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyun ve hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve kenarına iyice bastırarak yapıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun ya da yağlayın ve fırını 180-200 dereceye ısıtın.
Hazırladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine dizin.
Önceden ısınmış fırında kurabiyeleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişince fırından alın, soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine kalan 1 çay bardağı pudra şekerini serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder