ÇİLEKLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Neşeli Şef’im bildiğiniz gibi gülle kıvamında sabo atar,
pırasa ile dövüş tekniklerinde ustadır,
göze limon sıkmada onun üstüne tanımam, ayrıca Çamur’un ağzından
paçasını kurtaran ondan başkası yoktur.
Kimbilir tatmadığım başka ne meziyetleri var…. Neyse ki sadece meziyetlerini değil, güzel
yemeklerini de tadıyorum. Tadıyorum
diyorsam gerçekten tadıyorum, bir – bilemediniz iki lokma, o kadar. Genelde konuşmalarımız şu şekilde gelişiyor:
“Şef’ im ver bir tabak yiyeyim bakayım nasıl olmuş”,
GELİŞME:
“Olmaz Yamak efendi!!! Zaten tır gibi oldun, sana sandalye dayandıramıyoruz, hepsinin bacağı aksak. Bir lokma tadına baktırırım o kadar”
“Ama Şef’ im bir lokmada ne anlarım ki? Sen bana kitabın kapağına bakıp kitabın
konusunu anlat diyorsun…”
“Öyle mi Yamak efendi!
Al bakalım bunun konusu neymiş…”
46 numara uçan sabo
Aman efendim, şimdi bırakalım bunları da konumuza dönelim.
Neşeli Şef’im geçen gün yine güzel bir tatlıyı ucundan
koklatacaktı ki kedi pençesi vuruşuyla kaptım elinden kaseyi doya doya yedim.
Ne miydi o? Çilek mevsiminde bu kadar güzel ne olabilir? Tabii ki çilekli muhallebi!
Buyrun tarifimize:
Buyrun tarifimize:
1 litre süt
4,5 çorba kaşığı pirinç unu
1 kilo çilek
Yarım paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Böğürtlen, ahududu ya da çilek reçeli
6-7 damla limon suyu
6-7 damla limon suyu
Sütü ve şekeri tencereye koyup karıştırın.
Bir parça su ile pirinç ununu ezip yavaş yavaş ve sürekli
karıştırarak süte ekleyin.
Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynayınca vanilyasını da ekleyip biraz daha çevirin ve
altını kapatın.
Bu muhallebiyi 2 dakika kadar blenderdan geçirin.
Çileklerin yarısını ayırın. Bir yarısını mikserde püre haline getirin.
Püre olmuş çilekleri muhallebiye katıp 2 dakika daha
blenderda çırpın.
Şimdi yayvan bir borcama muhallebiyi boşaltın ve ılımaya bırakın.
Ayırdığınız kalan çilekleri de püre haline getirin.
Böğürtlen, ahududu ya da çilek reçelinin sıvı kısmından 5 çorba
kaşığı alın.
2 çorba kaşığı su ve 6-7 damla limon suyu ile sulandırıp çırpın. Püre yaptığınız çilekleri de bu karışıma katın.
İyice soğuyup, hafif de katılaştıktan sonra servis edin.
Bir tabak asla yetmez Neşeli Şef'im!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder