indirdik


18 Mayıs 2012 Cuma

ÇİLEKLİ KEDİ DİLİ PASTASI TARİFİ

KEDİ DİLİ PASTASI TARİFİ - ÇİLEKLİ KEDİ DİLİ TATLISI NASIL YAPILIR

Tabii ki kedinin dilinden yapılmıyor.  Tipitipe bak! O zımpara gibi dille ancak patisini yalar!  Bu kedi dili başka,  bisküvi olan.  İnce uzun, üzeri düz, ve açık renkli, marketlerde satılıyor.  Evde pasta yaparken çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.  Çilekli pastası da çok güzel olur.  Hazır çilek zamanı bitmeden tarifini vereyim.   Bu pasta da benim gibi tatlıseverler için gelsin;

Hem kırmızı, hem toparlak
Çok tatlıdır ve de parlak
İster çeşnili ister sade
Siz de yeyin kase kase

Bahçelerde al çilek
Tadına tez varmak gerek
Pastası pek leziz olur
Neşeli Şef yapar durur

Buyrun tarifimiz gelsin:
1,5 paket kedi dili bisküvi
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 litre süt
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 kaşık nişasta
2 kaşık un
2 kaşık labne
1 kilo çilek

Yapılışı:
Kısık ateşte 2 bardak süt ve 1 çay bardağı toz şekeri karıştırarak ısıtın.
Başka bir tencerede 1 litre süte, 1 yumurta sarısı, vanilya, nişasta ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Kaynayıp göz göz olduğunda altını kapatıp ve labneyi ekleyip karıştırın.
Çilekleri dilim dilim kesin.
Şimdi yayvan bir borcam alın, kedi dili bisküvileri ilk başta yaptığınız sütlü şekerli karışıma batırıp borcama yatay dizin.  Dibi tamamen bisküvi ile kaplayınca üzerine yukarıdaki labneli muhallebiden bir kat yayın.  Onun üzerini de çilek dilimleri ile kaplayın.  Sonra bir kat daha şekerli süte batırılmış kedi dili ekleyin.  Yine bir kat muhallebi ve çilek ekleyin.  En son kata muhallebi koyup üzerine de çilek dilimlerini yerleştirip buzdolabına koyun. İsterseniz en üste siyah çikolata da rendeleyebilirsiniz.  Soğuk olarak servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder