indirdik


24 Mayıs 2012 Perşembe

KUŞBAŞI ETLİ BARBUNYA YEMEĞİ TARİFİ - ETLİ BARBUNYA NASIL YAPILIR - ETLİ BARBUNYA TARİFİ

KUŞBAŞI ETLİ BARBUNYA YEMEĞİ TARİFİ - ETLİ BARBUNYA NASIL YAPILIR

Bendeniz Yamak barbunyayı sadece zeytinyağlı bilirdim.  Neşeli Şef' im bu sözümü duyunca dedi ki, benim Şef olmam için 40 fırın ekmek yemem lazımmış.  "Aman Şef' im" dedim, "10 fırın ekmek, 20 fırın pizza, 10 fırın da lahmacun yesem olur mu?"   Bu sefer sabolarını üzerime fırlatmadı ama yüz desibellik sesiyle beni bir güzel haşladı.  Neyse efendim, siniri geçince de akşamdan ıslattığı barbunyalar ile etli barbunyayı yapıverdi,  çok da lezzetli oldu,  yanında da pirinç pilavı.  Önden acı ilaç niyetine azar yedim ama arkasından gelen yemekler güzeldi ne yalan söyleyeyim.  Neşeli Şef'im etli barbunyayı nasıl mı yaptı?  Anlatayım:

Malzemeler:
250 gram dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı barbunya
1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
tuz - karabiber
Yeteri kadar su

Etli Barbunya Yapılışı:
Önce akşamdan barbunyayı tuzlu su ile ıslatın.
Yapacağınız zaman barbunyayı yıkayıp süzün.  Bir taşım kaynatın, koyu renkli suyu çıksın, ve süzün.
Soğanları ince ince yemeklik kesin.
Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra sarımsağı ve kuşbaşı etleri koyun ve etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar soğanlarla beraber kavurun.
Etler suyunu çekince barbunyayı,salçayı, tuzunu ve karabiberini de koyup üzerini bir parmak geçene kadar su ekleyin.
Barbunya ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin ama arada kontrol edin, suyu çok azalırsa sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın, emekler ziyan olmasın. Ben yapsam Neşeli Şef' im beni fırında kumpir gibi pişirir, aman diyeyim....

2 yorum:

  1. yaptım oldu Teşekkürler
    Raşit Araz

    YanıtlaSil
  2. Umarım beğenmişsinizdir. Sağlıklı ve NEŞELİ GÜNLER dileriz...

    YanıtlaSil