indirdik


25 Nisan 2012 Çarşamba

TAVUKLU AYVALI YAHNİ TARİFİ


TAVUKLU AYVALI YAHNİ TARİFİ

Neşeli Şef’ imin hafif ve ilginç tarif yorumlarından biri daha…  Tavuklu ayvalı yahni hiç yediniz mi?  Daha önce denemediyseniz tavsiye ederim, değişik bir lezzet, hem de uzun süre tok tutuyor.  Zaten ayvanın tok tutucu bir özelliği olduğu söylenir.  Neşeli Şef'im defteri yürüttüğümü farkedip gürlemeden hemen tarifimize geçelim…

Malzemeler:
3 Parça tavuk kalça 
1 çorba kaşığı limon suyu
2 patates
1 ayva
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
10 arpacık soğanı
4 diş sarımsak
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tutam kıyılmış maydanoz
Tuz – Karabiber

Yapılışı:
Tavuk kalçaları yıkayıp kuşbaşı kesin.
Ayvayı yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp irice kuşbaşı kesin.
Ayvaları limonlu suya koyun ki kararmasın.
Patatesleri de aynı ayvayı kestiğiniz boyda kuşbaşı kesin ve onu da limonlu suya atın.
Arpacık soğanları soyun, sarımsakları da bıçağın enli kısmıyla ezin.
Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyup ısıtın.  Kuşbaşı tavukları, kimyonu da ekleyerek kavurun.
Tavuklar suyunu bırakıp tekrar çektiğinde arpacık soğanları ekleyip soteleyin.
Sonra da sarımsakları ekleyip soteleyin.
Sıcak suyu da ilave edip 10-15 dakika pişirin.
Eğer su az geldiyse bir miktar sıcak su daha ekleyebilirsiniz.
10-15 dakika pişirdikten sonra ayvaları, patatesleri, tuz-karabiberi ve limon suyunu da ekleyip ayvalar ve patatesler yumuşayıncaya tavuklar da iyice pişinceye orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bırakın.
Pişince içine maydanozları da atın ve sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi aslında kırmızı etle yapıyorlar ama Neşeli Şef’im hafif olsun diye beyaz et ve az sıvı yağ kullandı, gerçekten de hem lezzetli hem de hafif bir yemek oldu.

Afiyet olsun….


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder