TAVUKLU AYVALI YAHNİ TARİFİ
Neşeli Şef’
imin hafif ve ilginç tarif yorumlarından biri daha…
Tavuklu ayvalı yahni hiç yediniz mi? Daha önce denemediyseniz tavsiye ederim, değişik bir lezzet, hem de uzun süre tok tutuyor. Zaten ayvanın tok tutucu bir özelliği olduğu
söylenir. Neşeli Şef'im defteri yürüttüğümü farkedip gürlemeden hemen tarifimize geçelim…
Malzemeler:
3 Parça
tavuk kalça
1 çorba
kaşığı limon suyu
2 patates
1 ayva
Yarım tatlı kaşığı
tereyağı
4 yemek
kaşığı sıvı yağ
10 arpacık
soğanı
4 diş
sarımsak
1,5 su
bardağı sıcak su
Yarım çay
kaşığı tarçın
Yarım çay
kaşığı kimyon
1 tutam
kıyılmış maydanoz
Tuz –
Karabiber
Yapılışı:
Tavuk
kalçaları yıkayıp kuşbaşı kesin.
Ayvayı yıkayıp
kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarıp irice kuşbaşı kesin.
Ayvaları limonlu
suya koyun ki kararmasın.
Patatesleri
de aynı ayvayı kestiğiniz boyda kuşbaşı kesin ve onu da limonlu suya atın.
Arpacık
soğanları soyun, sarımsakları da bıçağın enli kısmıyla ezin.
Tencereye sıvıyağ
ve tereyağını koyup ısıtın. Kuşbaşı
tavukları, kimyonu da ekleyerek kavurun.
Tavuklar
suyunu bırakıp tekrar çektiğinde arpacık soğanları ekleyip soteleyin.
Sonra da
sarımsakları ekleyip soteleyin.
Sıcak suyu
da ilave edip 10-15 dakika pişirin.
Eğer su az
geldiyse bir miktar sıcak su daha ekleyebilirsiniz.
10-15 dakika
pişirdikten sonra ayvaları, patatesleri, tuz-karabiberi ve limon suyunu da
ekleyip ayvalar ve patatesler yumuşayıncaya tavuklar da iyice pişinceye orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bırakın.
Pişince
içine maydanozları da atın ve sıcak sıcak servis edin.
Bu tarifi
aslında kırmızı etle yapıyorlar ama Neşeli Şef’im hafif olsun diye beyaz et ve
az sıvı yağ kullandı, gerçekten de hem lezzetli hem de hafif bir yemek oldu.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder