indirdik


3 Nisan 2012 Salı

KAHVE YAPIM TEKNİKLERİ - OCAKÜSTÜ ESPRESSO CEZVESİ (MAKİNESİ) NASIL KULLANILIR


 

RESİMLİ OCAKÜSTÜ ESPRESSO CEZVESİ (MAKİNESİ) NASIL KULLANILIR






Evde kolay espresso yapmak için ocaküstü bir espresso cezvesi kullanabiliriz.  Bu cezve resimdeki parçalardan oluşur, çok karışık değildir. 
Şimdi yapmamız gerekenler şunlar:  

Önce cezvemizin parçalarına bakalım:
(A): soğuk suyun konacağı alt hazne
(B): kahvenin konacağı filtre
(C): demlenen kahvenin dolacağı hazne


Öncelikle, iyi bir kahve lezzeti için taze çekilmiş çekirdek kullanmak gerekir.  Bunun için kahve öğütücü kullanabilirsiniz.  Önce kullanacağımız kadar kahveyi öğütelim ve öğütülmüş kahveyi (B) ile gösterilen hazneye koyalım.  Bir kaşıkla üzerine bastırıp iyice düzleştirelim. Sonra (A) ile gösterilen su haznesine, en fazla içindeki valfin alt kısmına kadar, soğuk su dolduralım. Şimdi, içinde kahve olan filtre haznesini (B), su haznesinin (A) üzerine yerleştirelim.


Ve en son olarak da (C) ile gösterilen kısmı (A) nın üzerine sabitleyelim.  Aynı kavanoz kapağı gibi çevirerek kapatıyorsunuz. 




Sonra cezveyi kısık ateşe oturtalım.  Su ısındıkça kahve üstteki kahve haznesine (C) dolar.  Bütün kahvenin dolması bir dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır.  Kapağı açık tutup kahve çıkışını görebilirsiniz.  

 
Çıkan kahve demliğin ucunu geçmeden ocaktan alın ki taşmasın.

Afiyetle içebilirsiniz.



5 yorum:

  1. bir tek sizin sitenizde ocaküstü espresso makinam için kullanım tarifesini buldum. başka sitelerde ancak modern ticari cihazların kullanımı gösterilmekte (yetmedi: ocak üstü makinaları da aynı anda kötülemekteler). belki ocaküstü makinalar profesyonel olmayabilir, lezzetli olmayabilir, fakat en azdan elimdeki cihazı cekmecede bekleteceğim yerine, nasıl kullanabilceğimi buradan öğrenebildim. paylaşımınız için teşekkür ederim. emeğinize sağlık. salih verensoy

    YanıtlaSil
  2. Pratik çözümler her zaman en lezzetli seçenekler olmasalarda, çok yardımcı olabilirler. Kaldı ki ocaküstü espresso makinemi çoğu zaman leziz americano'lar yapmak için ben de tercih ediyorum... İlginize ve nazik yorumlarınıza teşekkürler... Neşeli Günler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Ben Ikea'dan almis bulundugum bir espresso cezvesini kullaniyorum fakat bazen sorun yasiyorum. Alttaki su kayniyor fakat kahvenin yukari cikmasi cok uzun suruyor, ciktiginda da biraz yanmis oluyor ve tabi yanik tasi geliyor. Bunun neyden kaynaklandigiyla ilgili bir fikriniz var midir? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
    Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Selamlar Çağıl Bey! Sorununuzun kaynağını tam olarak bilememekle birlikte; problemin kaynağının kullandığınız ürünün kalitesi ile alakası olabilir, diye düşündük. Satın almış olduğunuz yer ve marka ile ilgili yorum yapmak bize düşmez, fakat kaliteli bir sonucu etkileyebilecek bir çok faktör olabilir. Örneğin: Ürünün sac kalınlığı, süzgeçlerde ve dış yüzeylerde kullanılan malzeme cinsi v.s. Bu sebeple kullanmayı planladığınız ürünlerin üreticilerinin, ilgili konuda uzman olmaları size mutlak daha iyi sonuçlar verecektir... Neşeli günler

    YanıtlaSil