indirdik


3 Nisan 2012 Salı

KOLAY VE HIZLI EV YAPIMI KAHVE LİKÖRÜ TARİFİ – EVDE KAHVE LİKÖRÜ NASIL YAPILIR?

 
KOLAY VE HIZLI EV YAPIMI KAHVE LİKÖRÜ TARİFİ – EVDE KAHVE LİKÖRÜ NASIL YAPILIR?


Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var
Benim Neşeli Şef' imin ahşap saboları var
Kahveyi az koymayım , aman köpüğü kaçmasın
Yanında likör de vereyim, Şef' im kaşını çatmasın
 
Evet sevgili dostlar, Neşeli Şef' im kahvenin yanında likör pek sever. (Sadece kahve götürürsem bir sabo, köpüksüz ve sade kahve götürürsem iki sabo yiyorum.  Kafamın selameti için, Şef' ime  kahveyi hiç tek başına götürmem, hep yanında bir parça bitter çikolata, bir ufak da likör veririm).  

Şef' imin gizli defterinde hem güzel hem de kolay tarifleri var.  Hatta bugün sizler için o kadar kolay bir tane buldum ki!  Yaptığınız gün içerbilirsiniz (biraz bekletince tabii ki tadı daha güzel oluyor ama beklemeseniz de olur).  Şef' im uyanmadan hemen tarifi vereyim... 

Kahve likörü için Malzemeler:
1 çay fincanı şeker
4 çay fincanı yeni demlenmiş sert filtre kahve
4 çay fincanı sade votka
1 paket vanilya

Kahve likörü nasıl yapılır
Önce filtre kahveyi demleyin, sonra şekeri ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.  Ilıyınca votkayı ekleyin, kapağı sıkı kapanan bir şişeye koyun ve oda sıcaklığında saklayın.  İyice soğuduğunda buzdolabına koyabilirsiniz.
 
Şimdi diyeceksiniz ki; "Yamak efendi, iyi hoş anlattın da kahveyi nasıl yapalım?"  Haklısınız, bu Yamak hiç sizi yarı yolda bırakır mı!  Kahveyi demlemek için - yanda resmi olan - ocak üstü bir espresso cezvesi kullanabilirsiniz.  Nasıl mı? Ocaküstü espresso cezvesi nasıl kullanılır, resimli anlatım için tıklayınız dostlarım.   


Ya da yandaki gibi bir french press kullanabilirsiniz.  Fincan başına iki tatlı kaşığı filtre kahve koyup üzerine sıcak su koyacaksınız.  Kahvenin daha kuvvetli olmasını isterseniz normalde kullandığınız kahve miktarının 1,5 katını kullanın.

Ayrıca bu liköre, çikolata şurubu gibi değişik çeşniler ekleyebilirsiniz.  Sunum yaparken içine buz, krema, çikolata, dondurma ya da hepsini birden koyabilirsiniz.    Sıcak da servis edebilirsiniz, soğuk da.

Afiyet olsun, neşeniz bol olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder