Bir fincan
kahvenin kırk yıl hatırı var
Benim Neşeli
Şef' imin ahşap saboları var
Kahveyi az
koymayım , aman köpüğü kaçmasın
Yanında
likör de vereyim, Şef' im kaşını çatmasın
Evet sevgili
dostlar, Neşeli Şef' im kahvenin yanında likör pek sever. (Sadece kahve
götürürsem bir sabo, köpüksüz ve sade kahve götürürsem iki sabo yiyorum.
Kafamın selameti için, Şef' ime kahveyi hiç tek başına götürmem, hep
yanında bir parça bitter çikolata, bir ufak da likör veririm).
Şef' imin gizli
defterinde hem güzel hem de kolay tarifleri var. Hatta bugün sizler için
o kadar kolay bir tane buldum ki! Yaptığınız gün içerbilirsiniz (biraz
bekletince tabii ki tadı daha güzel oluyor ama beklemeseniz de olur).
Şef' im uyanmadan hemen tarifi vereyim...
Kahve
likörü için Malzemeler:
1 çay
fincanı şeker
4 çay
fincanı yeni demlenmiş sert filtre kahve
4 çay
fincanı sade votka
1 paket
vanilya
Kahve
likörü nasıl yapılır
Önce filtre
kahveyi demleyin, sonra şekeri ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ılımaya
bırakın. Ilıyınca votkayı ekleyin, kapağı sıkı kapanan bir şişeye koyun ve oda
sıcaklığında saklayın. İyice soğuduğunda buzdolabına koyabilirsiniz.
Şimdi
diyeceksiniz ki; "Yamak efendi, iyi hoş anlattın da kahveyi nasıl
yapalım?" Haklısınız, bu Yamak hiç sizi yarı yolda bırakır mı!
Kahveyi demlemek için - yanda resmi olan - ocak üstü bir espresso cezvesi
kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Ocaküstü espresso cezvesi nasıl kullanılır, resimli anlatım için tıklayınız dostlarım.
Ya da yandaki gibi bir french press kullanabilirsiniz. Fincan
başına iki tatlı kaşığı filtre kahve koyup üzerine sıcak su koyacaksınız.
Kahvenin daha kuvvetli olmasını isterseniz normalde kullandığınız kahve
miktarının 1,5 katını kullanın.
Ayrıca bu
liköre, çikolata şurubu gibi değişik çeşniler ekleyebilirsiniz. Sunum
yaparken içine buz, krema, çikolata, dondurma ya da hepsini birden koyabilirsiniz. Sıcak da
servis edebilirsiniz, soğuk da.
Afiyet
olsun, neşeniz bol olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder