indirdik


18 Nisan 2012 Çarşamba

İNGİLİZ MUTFAĞI – EGGS BENEDICT ya da HOLLANDEZ SOSLU YUMURTA TARİFİ


İNGİLİZ MUTFAĞI – EGGS BENEDICT ya da HOLLANDEZ SOSLU YUMURTA TARİFİ

Değişik bir yumurta tarifi denemek isteyenler için İngiliz mutfağından Eggs Benedict, ya da hollandez soslu yumurta tarifi…  Aslında bizim çılbıra benziyor, burada da yumurtayı suya kırıyoruz.  Size yarın da güzel bir çılbır tarifi vereyim.  Evde yemek yoksa, ne pişirsem diye düşünmeye gerek yok, kolay bir yemek, ama tarifi yarına…
Şimdi konumuza dönelim ve Neşeli Şef’im çok açık ve güzel bir biçimde anlattığı temel sosları biz de yemeklerde deneyelim , değil mi?

Eggs Benedict için gerekli malzemeler:
2 yumurta
2 dilim yuvarlak tost ekmeği (hani yuvarlak hamburger ekmekleri var ya, onlardan kullanabilirsiniz.  ya da enginarın çanak kısmını kullanabilirsiniz, o zaman da hollandez soslu enginar olur. İki türlüsünü de yapıyorlar,  yumurtalı olana “eggs benedict” , enginarlı olana da “artcihokes benedict” diyorlar.  Enginarın çanak kısmını çatalla ezilebilecek yumuşaklığa gelinceye kadar kadar haşlayın , o şekilde kullanın. Ekmek yerine enginar.  Neden olmasın…)
2 dilim dana jambon
2 çorba kaşığı sirke
Su
1 çay kaşığı tuz
1 çay fincanı hollandez sos.

Eggs Benedict yapılışı - Hollandez soslu yumurta nasıl yapılır.
Önce bir sahanda suyu kaynatın, tuz ve sirkeyi ekleyin.  Yumurtaları kaynayan suya kırın ve istediğiniz katılığa göre pişirin (iki ya da dört dakika).
Diğer yanda tost ekmeklerini kızartın, ya da haşlanmış enginarları tabağa koyun.  Hangisini kullanmak istersniz
Jambonları ayrı bir tavada pişirin (kızartanlar da var ama fazla yağ almaya gerek yok.  Çok az sıvıyağda önlü arkalı hafif pişirin yeter)
Pişen Jambonları ekmeklerin ya da enginarların üzerine koyun.
Pişen yumurtaları da suda çıkarın ve jambonların üzerine koyun.
En son olarak da hollandez sosu üzerlerine gezdirin.
Afiyet olsun,  yarın görüşmek üzere… 
Yamak firarda! (açım aç!!!)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder