İNGİLİZ
MUTFAĞI – EGGS BENEDICT ya da HOLLANDEZ SOSLU YUMURTA TARİFİ
Değişik bir
yumurta tarifi denemek isteyenler için İngiliz mutfağından Eggs Benedict, ya da
hollandez soslu yumurta tarifi… Aslında
bizim çılbıra benziyor, burada da yumurtayı suya kırıyoruz. Size yarın da güzel bir çılbır tarifi
vereyim. Evde yemek yoksa, ne pişirsem
diye düşünmeye gerek yok, kolay bir yemek, ama tarifi yarına…
Şimdi
konumuza dönelim ve Neşeli Şef’im çok açık ve güzel bir biçimde anlattığı temel
sosları biz de yemeklerde deneyelim , değil mi?
Eggs
Benedict için gerekli malzemeler:
2 yumurta
2 dilim yuvarlak tost
ekmeği (hani yuvarlak hamburger ekmekleri var ya, onlardan kullanabilirsiniz. ya da
enginarın çanak kısmını kullanabilirsiniz, o zaman da hollandez soslu enginar olur.
İki türlüsünü de yapıyorlar, yumurtalı
olana “eggs benedict” , enginarlı olana da “artcihokes benedict” diyorlar. Enginarın çanak kısmını çatalla ezilebilecek yumuşaklığa
gelinceye kadar kadar haşlayın , o şekilde kullanın. Ekmek yerine enginar. Neden olmasın…)
2 dilim dana
jambon
2 çorba
kaşığı sirke
Su
1 çay kaşığı
tuz
1 çay
fincanı hollandez sos.
Eggs Benedict yapılışı - Hollandez soslu yumurta nasıl yapılır.
Önce bir
sahanda suyu kaynatın, tuz ve sirkeyi ekleyin.
Yumurtaları kaynayan suya kırın ve istediğiniz katılığa göre pişirin
(iki ya da dört dakika).
Diğer yanda
tost ekmeklerini kızartın, ya da haşlanmış enginarları tabağa koyun. Hangisini kullanmak istersniz
Jambonları
ayrı bir tavada pişirin (kızartanlar da var ama fazla yağ almaya gerek
yok. Çok az sıvıyağda önlü arkalı hafif
pişirin yeter)
Pişen Jambonları
ekmeklerin ya da enginarların üzerine koyun.
Pişen
yumurtaları da suda çıkarın ve jambonların üzerine koyun.
En son
olarak da hollandez sosu üzerlerine gezdirin.
Afiyet olsun, yarın görüşmek üzere…
Yamak firarda! (açım
aç!!!)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder