FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ - FIRINDA SÜTLAÇ NASIL YAPILIR
Herkese
iyi haftalar! Bugünkü tatlı tarifimiz de
Sezen Hanım için gelsin. Şef’ imin meşhur
fırında sütlacı. Tabii ki gizli defterinden
yürüttüm, bir anlarsa, fırına sütlaç yerine beni atar. (Hayır, Fırında Yamak da olmaz ki, yenmez,
kart olur. Benden en iyi kavurma çıkar. İyisi
mi Şef’ im beni kavursun, şöyle soğanlı filan. Ne diyorum ben???)
Efendim
hemen malzemelerimize geçelim:
1
litre süt (mümkünse yarım yağlı olsun. Fazla
yağa ne gerek var)
Yarım
su bardağı pirinç
1
su bardağı toz şeker
2
çorba kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1
paket vanilya
Fırın
Sütlaç Nasıl Yapılır
Pirinçleri
yıkayalım ve bir-bir buçuk bardak su ile, pirinçler uzayıp yumuşayıncaya kadar
haşlayalım.
Sonra üzerine süt ve şekeri
ekleyip karıştıralım, 10 dakika kadar pişirelim.
Pirinç ununu yarım
çay bardağı su ile ezelim. Kaynayan
sütlaçtan bir kepçe alıp bu karışıma yedirelim ve sonra yavaş yavaş sütlaca
karıştır karıştıra katalım. Muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz oluncaya
kadar karıştırarak kaynatalım.
Kıvama
gelince ateşten alalım ve vanilyayı da katıp karıştıralım.
Sütlacı fırına dayanıklı tek kişilik güveç kaselerine
koyalım.
Fırın tepsisine biraz su
koyalım (2 parmak yüksekliğinde).
Kaseleri tepsiye dizelim. Bir yumurta sarısını kaselerdeki sütlaçların üzerine sürelim ve fırına
verelim.
Ancak fırında üst kata biraz yakın
koyalım ki üstleri kızarsın.
Üzerleri kızarınca fırından alalım ve soğuk olarak servis edelim.
Afiyet
olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder