EV YAPIMI ÜZÜM REÇELİ - EVDE REÇEL YAPIMI - ÜZÜM REÇELİ
Ne yapayım, tatlıyı çok seviyorum. Hepsinden tatmam lazım. Bal kavanozunda kaşık olsam gene yetmez.... Tabii hal böyle olunca baskülde biraz ağır çekiyorum. Kardeşim Bülent efendi de sağolsun benim için bir şarkı yazmş:
"yenmemiş tatlıların özlemi içinizde , belli ki şişmansınız ne yazık ikinizde"
Ama sorarım ben ona abi ile dalga geçmek neymiş.....
Neyse, şimdi sinirlenmeyeyim, şefimin dün akşam yapıp da benden köşe bucak sakladığı o caaanım üzüm reçelinin tarifini vereyim:
Malzemelerimiz:
1 kilo çekirdeksiz yaş üzüm
1 kilo toz şeker
Su
1 limon suyu
Önce tencereye şeker ve üzerini kaplayacak kadar su koyalım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Karışım ağdalaşınca sapları alınmış ve iyice yıkanmış üzümleri ekleyelim ve reçel kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edelim. Reçel olunca, ateşten almadan evvel de limon suyunu ekleyelim.
Afiyetle yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder