indirdik


31 Mart 2012 Cumartesi

TAYLAND MUTFAĞI – MISIR MÜCVERİ TARİFİ – TAYLAND YEMEK TARİFİ MISIR MÜCVERİ

TAYLAND  MUTFAĞI – MISIR MÜCVERİ TARİFİ – TAYLAND YEMEK TARİFİ – MISIR MÜCVERİ NASIL YAPILIR?

Mısır mısır matladı, tenceremde patladı…

Sizler için Şef’ imin gizli tarif defterinden bugün de Tayland yemeklerinden mısır mücveri tarifini yürüttüm. 
Yamak ne yaparsa sizler için yapıyor, çalışıyor, didiniyor, sabolardan sakınmıyor! 

Tayland usulü mısır mücveri için gerekli malzemeler:
2-3 diş sarımsak
1 adet küçük kırmızı acı biber
1-2 cm'lik bir parça taze zencefil (baharatçılarda bulabilirsiniz)
1 büyük konserve tatlı mısır (yaklaşık 300 gram kadar)
2 adet yumurta
çeyrek su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı maydanoz (aslında taze kişniş yaprağı koyuyorlar 

ama şimdi bu saatte kim gidip de bulacak 
kişniş’ i yaprağını.  Maydanoz da olur.  
Biz maydanoz koyalım)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı acı sos
Kızartmak için ayçiçeği yağı 

 
İsteğe bağlı Mayonez sosun malzemeleri:

1,5 çay bardağı mayonez
1 limonun suyu
1 avuçtan biraz az ince kıyılmış maydanoz (kişniş yaprağı yerine)
6-7adet taze soğan
6-7 tane karabiber
Şimdi, önce sarımsakları havanda dövelim.

Acı kırmızı biberi ve zencefili ince ince kıyalım.
Yarım kutu mısırı, yumurtaları, mısır ununu, sarımsakları, 
acı kırmızı biberi, zencefili, karabiberi ve acı sosu 
iyice karıştıralım. 
Burada bir mutfak robotu kullanabiliriz ama süreyi kısa tutalım,
en fazla 15 saniye yeter.  
Sonra kalan yarım kutu mısırı da bu karışıma ekleyelim, karıştıralım.

Kızartma tenceresinde yağı kızdıralım ve karışımdan yarım kepçe 
alıp kızgın yağa dökelim.  Her iki tarafını da altın sarısı bie renk 
alana kadar kızartalım.  
Bütün karışıma bitene kadar bu işleme devam.  Yorulmak yok!  
Mücverleri bir kağıt havlu üzerine dizerek fazla yağı emdirebilirsiniz.

Sos için, mayonezi, limon suyunu, maydanozu taze soğanı ve 
karabiberleri karıştırıp  ayrı bir kapta mücverler ile servis 
edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder