indirdik


30 Mart 2012 Cuma

KOLAY PIRASALI BÖREK TARİFİ - PIRASALI BÖREK NASIL YAPILIR - PIRASALI GÜL BÖREĞİ


KOLAY PIRASALI BÖREK TARİFİ – RESİMLİ PIRASA BÖREĞİ TARİFİ – PIRASALI GÜL BÖREĞİ

Neşelim Şef’ im beni çok sevdiği için arada bir pırasa ile hırpalar.  Neden?  Çünkü pırasa çok faydalı bir sebzedir.  Zaten Şef’ im hep iyiliğimi düşünür.  Pırasanın damar sertliğine iyi geldiği ve bağırsakları yumuşatarak çalıştırdığı söylenir.  Pırasa ile bu kadar haşır neşir olunca sizlere hafif ve güzel bir börek tarifi vermek istedim.  Tabii ki Neşeli Şef’ imin hazine sandığı misali o gizli tarif defterinden…

Pırasa böreği için gerekli malzemeler
5-6 dal pırasa
1,5 su bardağı lor peyniri
1 yumurta sarısı
4 yaprak yufka
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 çay bardağı kadar su
1 avuç dövülmüş ceviz içi
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağ

Kolay Pırasa böreği yapılışı
Önce pırasaları yıkayıp ince ince kıyalım.  Bir tavada tereyağını eritip pırasaları kavuralım.  Beş, altı dakika kadar kavurduktan sonra maydanoz ve kıyılmış cevizleri de ilave edip çevirmeye devam edelim.  Pırasaları fazla öldürmeden tavayı ocaktan alalım ve bir kenarda ılımaya bırakalım.  Bu arada içine lor peynirini, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştılarım.
Yufkaları ortadan ikiye bölüp masaya yayalım, su ve sıvı yağ ile ıslatalım.  Her yufka parçasının düz olan kenarına pırasalı-peynirli harcımızdan koyup rulo yapalım ve kendi etrafında – spiral şeklinde – saralım.  Bütün yufkalar bitince fırın tepsisini yağlayalım, gül şeklinde sarılmış böreklerimizi dizelim ve üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-40 dakika boyunca üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder