Dario Moreno söylüyor:
Her akşam votka , rakı ve şarap , içtikçe delirir insan olur harap….
Hayır efendim, olur mu hiç!
Yanında güzel mezeler ile ve keyifli sohbetler eşliğinde içersek neden harap olalım, değil mi?
Bugün Şef’ im kendiliğinden gelip bana Şarap Mezeleri tariflerinden Somon Füme Tarifini verdi.
Aman fikrini değiştirmeden hemen size de yazayım:
Somon Füme Meze Malzemeleri:
8 dilim somon füme (incecik dilimlenmiş)
Yarım paket yemek kreması
1 su bardağı tulum peyniri (lor peyniri de olur)
Bir iki
tutam biberiye
1
çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım boy
kırmızı soğan
8-10 yaprak roka
1
limonun suyu
2
çorba kaşığı zeytinyağ (sos için)
1
tatlı kaşığı kaya tuzu
1 Çorba Kaşığı Kapari Turşusu
1 Çorba Kaşığı Kapari Turşusu
Somon Füme Meze Yapılışı
Önce
derince bir kasede krema ve peyniri çatalla eze eze karıştılarım.
Bir
kesme tahtası üzerinde biberiyeleri kıyıp zeytinyağı ile iyice ezelim, böylece
aromaları birbirine karışmış olur.
Başka
bir kapta tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu çırpalım. Bu sosumuz
bir kenarda dursun şimdilik.
Kırmızı
soğanları yarım halka halinde keselim.
Şimdi,
biberiye-zeytinyağı karışımını somon füme dilimlerine sürelim.
Önce genişçe bir servis tabağı alalım, en alta rokaları dizelim.
Somon fümelerin içini peynirli karışım ile doldurup rulo halinde saralım ve rokaların üzerine dizelim. aralara da soğan halkalarından koyalım. Önce genişçe bir servis tabağı alalım, en alta rokaları dizelim.
Limonlu sosumuzu, kaparileri gezdirelim ve kaya tuzunu da üzerine serpiştirelim.
(Burada somonları rulo yapmak yerine kağıt gibi hafifçe buruşturup koyabilirsiniz. Yanına yeşil zeytin ekleyebilirsiniz. Peynirli karışımı küçük ve yassı toplar halinde yapıp somon fümelerin yanına ekleyebilirsiniz. Sunumu tamamen sizin göz zevkinize kalmış)
Neşeli
Şef’ im bu mezeyi beyaz şarabın yanında tavsiye ediyor ama bu zavallı yamağa
ucundan bile koklatmıyor.
Şerefe!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder