indirdik


23 Mart 2012 Cuma

SAKIZLI ELMA REÇELİ NASIL YAPILIR - EV YAPIMI ELMA REÇELİ - EVDE REÇEL YAPIMI

KOLAY ELMA REÇELİ TARİFİ - EV YAPIMI SAKIZLI ELMA REÇELİ - EVDE REÇEL YAPIMI - ELMA REÇELİ NASIL YAPILIR


* Elma elma söyle bana!  Benden tontoş var mı bu dünyada! 

* Var kraliçem vaaaar!  Sizden tontoş bir Yamak var, Neşeli Şef'in mutfağında yaşar... 
 
Efendim, bugün de sabah kahvaltılarında ağzınızı tatlandıracak, tatlı kriziniz tuttuğunda imdadınıza yetişecek, hatta kurabiye yaparken içine koyabileceğiniz bir reçel tarifi ile karşınızdayım. Nereden mi buldum?  Tabii ki Neşeli Şef' imin gizli tarif defterinden.  Hatta şu an fıldır fıldır defterini arıyor ve neşe (!) ile beni anıyor.  Aman boşverin,  tarifi yazana kadar zor bulur o  defteri, hahayt!

Sakızlı Elma Reçeli Malzemeleri:
1 kilo toz şeker
Yaklaşık 5-6 su bardağı su
1,5-2 kilo kırmızı elma
2-3 tane damla sakızı (Yoksa 1 paket vanilya)
1 limonun suyu

Elma Reçeli Yapılışı:
Önce bir tencereye şekeri ve damla sakızını (ya da vanilyayı) koyalım ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyelim, bırakalım kaynasın. Şekerli suyumuz kaynarken elmaları rendeleyelim (ama rendenin iri tarafı ile yapalım ki elmalar iri parçalar halinde rende olsun ve reçelimiz de böylece tane tane olsun).
Şekerli suyumuz ağdalaşmaya başlayınca elma rendelerini içine ekleyelim ve karıştıralım (elmaları eklemeden önce elimizde çok hafifçe sıkalım). Bu karışımı reçel kıvamına gelene kadar arada karıştırarak kaynatalım.  Reçel kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyelim ve ateşten alalım.

Bu reçele isterseniz 2-3 kuru karanfil de ekleyebilirsiniz.  Kurabiye içine koyacaksanız tarçın da ekleyebilirsiniz.  Elma, tarçın ve karanfil, hem tat hem de koku olarak birbirine çok yakışan bir üçlüdür.

Afiyet olsun efendim!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder