indirdik


29 Mart 2012 Perşembe

ENDONEZYA MUTFAĞI – NASİ GORENG TARİFİ – NASİ GORENG NASIL YAPILIR – NASİ GORENG NEDİR

KIZARMIŞ PİRİNÇ TARİFİ NASİ GORENG TARİFİ – NASİ GORENG NASIL YAPILIR – NASİ GORENG NEDİR

Dünkü mulla ga tani tarifinden sonra hız kesmedim ve Neşeli Şef’ imin gizli tarif defterine bir göz attım, şöyle değişik, dünya lezzetlerinden neler var acaba...  Bizim Şef asabidir, eser gürler ama mutfak ve yemek kültürü konusunda okyanus gibi derin ve engindir.  Yiğidi öldür hakkını yeme.  Rastgele sayfaları çevirirken Endonezya mutfağından Nasi Goreng diye bir yemeğin tarifine rastladım.  Şef’ im bu kadar çeşitli lezzeti nasıl bir araya getirdi bilmiyorum… Küçük küçük bilgiler de var o sayfalarda.  Mesela; Nasi Goreng aslında “kızarmış pirinç” demekmiş ve Endonezya’ nın milli yemeğiymiş, daha doğrusu kahvaltısıymış ve bir önceki günden kalan akşam yemeğinin pirinçlerinden yapılırmış.  Tabii biz aşağıda yeni pirinç kullanacağız ama elinizde akşamdan kalma pilav varsa onun pirinçlerini de kullanabilirsiniz.  Çünkü zaten ilk işlem olarak pirinçleri haşlayacağız.

Nasi Goreng için gerekli Malzemeler
2 su bardağı Basmati pirinç       
1 tatlı kaşığı tuz
2 parça tavuk bonfile
2-3 adet yeşil soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet acı kırmızı biber
6 çorba kasığı sıvı yağ
5 çorba kaşığı soya sosu,
beyaz tane biber,
3 yumurta
4 çorba kaşığı ince kıyılmış yeşil soğan (ya da pırasa)

Nasi Goreng nasıl yapılır

Önce pirinci tuzlu suda 20-25 dakika kadar haşlayın ve soğuk sudan geçirin.  Tavukları yıkayın ve lokum boyunda parçalar halinde kesin.
Soğanları sarımsakları soyup irice kesin, biberin de çekirdeklerini çıkarıp hepsini blenderdan geçirin.
Bu karışıma 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin ve bir tavada ısıtın.  Derince bir wok tava kullanabilirsiniz.
Isınınca pirinci ekleyip 10 dakika kavurun.
Başka bir tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağ ile lokum boyunda kesilmiş tavuk etlerini kavurun, soya sosunu tuz ve beyaz biberi ekleyin ve orta ateşte pişirin.
Tavuklar pişince kavrulmuş pirinçli karışımı ilave edin.
Başka bir kapta yumurtaları çırpıp tavuklu pirincin üstüne dökün ve karıştırın.
Koyulaştıktan sonra üzerine kıyılmış yeşil soğanı (ya da pırsayı) serpiştirin.

Sabah kahvatlısı yerine normal öğün olarak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun….



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder