indirdik


21 Şubat 2012 Salı

YOĞURT ÇORBASI


 Pirinçli Yoğurt Çorbası

Bugün size Neşeli Şef ' imin güzel çorbalarından birini anlatmak istiyorum.  Hem çabuk pişen bir çorba, hem de soğuk havalarda içerken içiniz ısınır.  

Şimdi, aşağıdaki malzemeleri bir toparlayalım bakalım:

1 küçük kase yoğurt (cam muhallebi kasesi kadar)
1-1,5 avuç pirinç
2 çorba kaşığı un
1-2 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 su bardağı su

Önce pirinçleri güzelce yıkayalım.  Tenceremize suyu koyup kaynatalım ve kaynayan suya pirinçleri ekleyelim.  Pirinçler yumuşayıp hafif uzamaya başlayıncaya kadar kaynatmaya devam edelim.

Bu arada, cam bir kapta yoğurt ile unu karıştıralım ama topak kalmasın, pürüzsüz olsun.  Pirinçler yumuşayınca, kaynayan sudan bir - iki kaşık alıp bu yoğurtlu karışıma ekleyip hemen karıştıralım, ve sulanıp akışkan hale gelmiş olan yoğurdu yavaş yavaş ve karıştırarak kaynayan pirinçli suya ekleyelim. Bu arada çorbayı sürekli karıştırın, beş dakika kadar daha kaynasın.  Üzeri göz göz olunca ocağı kapatın.

Şimdi de sosumuzu hazırlayalım:
Küçük bir kapta tereyağını eritip hafifçe kızdırın, içine kırmızı pul biber ve nane ekleyin (Şef'im bazen bolca sumak da koyar , çok da güzel olur) ve biraz çevirin.

Hazırladığınız bu kızgın sosu tencereye döküp, bir - iki kez hafifçe karıştırıp bırakın.  Şimdi afiyetle içebilirsiniz.   (Dilerseniz sosu, çorbayı kaselere koyduktan sonra üzerine de gezdirebilirsiniz.  Nasıl seviyorsanız öyle yapın.  Hatta yine isterseniz, bayat ekmekleri küp küp kesin ve kızarıncaya kadar fırınlayın.  Sonra da bu kıtır ekmekleri çorbanıza ekleyebilirsiniz.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder