indirdik


27 Şubat 2012 Pazartesi

Hünkar Beğendi



Hünkar Beğendi Tarifi

Bugün yamağa izin verdim, canı gezmek istemiş ama şansına sağanak yağmur var, bakalım ne yapacak... Bu arada ben de sizlere güzel bir Hünkar Beğendi tarifi vereyim:

Etli kısmı için:
 250 gr kuş başı doğranmış az yağlı dana veya dana/kuzu karışık et.
 2 orta boy domates
 2 sivribiber
 1 orta boy soğan
 2 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 su bardağı kaynar su
 Tuz
 Karabiber
 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

Patlıcanlı kısmı (Beğendi) için: 

3 büyük boy patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı soğuk süt
Kaşar peyniri rendesi (3 yemek kaşığı)
Tuz
Karabiber                                                  
Hazırlanışı:
Patlıcanlar közlenir, kabukları soyularak bir kenara ayırılır.
2 yemek kaşığı riviera zeytin yağ ile etler kavurulur. Önce suyunu bırakıp, sonra da çekene kadar pişirilir.
Önce doğranmış soğan, sarımsaklar ve sivribiberler, 1-2 dakika sonra da;
1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilir.
Üzerine doğranmış domatesler ve bir kaç dakika sonra da, yeteri kadar tuz, karabiber ve 1 su bardağı kaynar su eklenir. Etler yumuşayıncaya kadar -yaklaşık yarım saat- ateşte çevirilir.
 
Közlenmiş patlıcanlar bir kesme tahtasının üzerinde -çok ince olacak şekilde- kesilir.
Bu arada, bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı un kavrulur. 
Un hafif pembeleşince üzerine patlıcanlar ilave edilip karıştmaya devam edilirken, 1 bardak soğuk süt de yavaş yavaş yedirilerek eklenir.
Son olarak tuz, karabiber ve kaşar rendesi ilave edilerek, kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edilir.
 
Patlıcanlı sos (beğendi) servis tabağının altına yayılır ve yukarıda anlatmış olduğumuz etli karışım, üzerine ilave edilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder