indirdik


24 Şubat 2012 Cuma

PATATES OMLET TARİFİ

Patatesli Omlet

Bu sabah sizlere, benim ve Şef' imin çocukluk klasikleri arasına girmiş, tadına doyulmaz, yazarken bile ağzımızın sulandığı patates omlet tarifini verelim dedik.  Ne zaman yesek o yıllara geri döneriz, tatlı hatıralarımızdan biridir... Ah ah, patates insanı mutlu ediyor, ne diyelim... 

Önce 3 tane büyücek patatesi soyup, küçük küpler halinde keselim.  Anneannem patatesleri önce kızartırdı ama daha hafif olsun isterseniz kızartmak yerine, wok tavaya  çooook az, bir çorba kaşığı kadar sıvıyağ koyup ısıtın ve patatesleri üzerleri kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar tavada sürekli çevirerek soteleyin.  Böylece hem az yağlı hem de kızarmış patates tadında oluyor.  (wok tava tencereye benzeyen derince bir tavadır.  Birşeyler sotelemek için çok kullanışlıdır)

Patateslerle işiniz bitince, karnıyarık tenceresi gibi geniş ama kenarları hafif yüksekçe bir tencereye ya da tavaya koyun. 

Şimdi, 4 tane yumurtayı kırıp güzelce çırpın.  Tuz, karabiber ekleyin (isteyen kırmızı biber de ekleyebilir).  Yarım çay bardağından biraz fazla süt koyun ve yine çırpın.

Şimdi bu çırpılmış karışımı tenceredeki patateslerin üzerine dökün, üzerine kaşar rendeleyin(isterseniz ince ince kesilmiş sosis de ekleyebilirsiniz).  Sonra kaşarlar eriyip yumurtalı karışım katılaşana kadar orta ateşte pişirin.  İsterseniz sabah kahvaltısında isterseniz gün içinde herhangi bir öğün yerine yiyebilirsiniz. Hem hızlı pişen hem de doyurucu bir yemektir. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder