BALIKLI LEZZETLİ KOLAY TARİFLER – KOLAY BALIK SALATASI
TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Dün işlerim
sebebi ile yazı işini Yamak Efendi’ye bıraktım ama bugün yeniden
aranızdayım. Balıklardan devam
edelim. Bugünkü tarifimiz lezzetli,
hafif ve sağlıklı, kolay bir balık salatası tarifi…
Malzemeler:
1 adet levrek
(ya da 1 su
bardağı didiklenmiş beyaz balık eti filetosu)
1 adet kırmızı
soğan
5-6 adet marul
yaprağı
Yarım demet
roka
1 kahve
fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
2-3 adet çeri
domates
1-2 adet defne
yaprağı
1 çay bardağı tatlı
mısır
Çekilmiş deniz tuzu
Yapılışı:
Bu salatada beyaz etli balık
kullanıyoruz çünkü, beyaz etli balıklar hem daha hafif olur hem de sindirimi kolaydır,
ayrıca haşlamak için daha dayanıklıdır.
Beyaz etli balıklar hangileridir
derseniz; tekir, levrek, kefal, lüfer, kalkan, dil, çipura, alabalık, somon
gibi balıkları sayabiliriz.
Balığın karnını baştan kuyruğa boylamasına yarıp içini temizleyin, kanatlarını kesin. Soğuk suda yıkayın.
Balığı,
bir tencerede az miktarda soğuk suyun içine koyun, defne yapraklarını da atın
ve haşlamaya bırakın.
Balık
haşlanınca suyunu süzün, kılçıklarını, derisini temizleyip etlerini
didikleyerek ayırın.
Eğer
doğrudan fileto aldıysanız onu da aynı şekilde az bir miktar su ve defne
yaprağı ile haşlayın, ya da buharda pişirin (10 dakika yeterli olur) ve
etlerini didikleyin.
Didiklenmiş
balık etlerini bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve limon suyunu dökün.
Sonra,
marul yapraklarını ve rokayı sirkeli suda iyice yıkayın.
Kırmızı
soğanı piyaz kesin, ya da ince halkalar halinde de kesebilirsiniz.
Çeri
domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
Marulları
ve rokaları elinizle kopararak bölün ve bir salata kasesine alın.
Soğanları,
mısırı, zeytinyağı-limon sosunda
bekleyen balıkları da ekleyin ve karıştırın.
En
üstünü ikiye kesilmiş çeri domates ile süsleyip, zeytinyağı – limon – tuz gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder