indirdik


4 Ekim 2012 Perşembe

LEZZETLİ KOLAY BALIKLI TARİFLER – KOLAY BALIK SALATASI TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



BALIKLI LEZZETLİ KOLAY TARİFLER – KOLAY BALIK SALATASI TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI 


Dün işlerim sebebi ile yazı işini Yamak Efendi’ye bıraktım ama bugün yeniden aranızdayım.  Balıklardan devam edelim.  Bugünkü tarifimiz lezzetli, hafif ve sağlıklı, kolay bir balık salatası tarifi…


Malzemeler:
1 adet levrek
(ya da 1 su bardağı didiklenmiş beyaz balık eti filetosu)
1 adet kırmızı soğan
5-6 adet marul yaprağı
Yarım demet roka
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
2-3 adet çeri domates
1-2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı tatlı mısır
Çekilmiş deniz tuzu

Yapılışı:
Bu salatada beyaz etli balık kullanıyoruz çünkü, beyaz etli balıklar hem daha hafif olur hem de sindirimi kolaydır, ayrıca haşlamak için daha dayanıklıdır.
Beyaz etli balıklar hangileridir derseniz; tekir, levrek, kefal, lüfer, kalkan, dil, çipura, alabalık, somon gibi balıkları sayabiliriz.

Balığın karnını baştan kuyruğa boylamasına yarıp içini temizleyin, kanatlarını kesin. Soğuk suda yıkayın.
Balığı, bir tencerede az miktarda soğuk suyun içine koyun, defne yapraklarını da atın ve haşlamaya bırakın.
Balık haşlanınca suyunu süzün, kılçıklarını, derisini temizleyip etlerini didikleyerek ayırın.
Eğer doğrudan fileto aldıysanız onu da aynı şekilde az bir miktar su ve defne yaprağı ile haşlayın, ya da buharda pişirin (10 dakika yeterli olur) ve etlerini didikleyin.
Didiklenmiş balık etlerini bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve limon suyunu dökün.
Sonra, marul yapraklarını ve rokayı sirkeli suda iyice yıkayın.
Kırmızı soğanı piyaz kesin, ya da ince halkalar halinde de kesebilirsiniz.
Çeri domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
Marulları ve rokaları elinizle kopararak bölün ve bir salata kasesine alın.
Soğanları,  mısırı, zeytinyağı-limon sosunda bekleyen balıkları da ekleyin ve karıştırın.
En üstünü ikiye kesilmiş çeri domates ile süsleyip, zeytinyağı – limon – tuz gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder