indirdik


16 Ekim 2012 Salı

LAHANALI LEZZETLİ VE KOLAY TARİFLER – KOLAY KAPUSKA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



LAHANALI LEZZETLİ VE KOLAY TARİFLER – KOLAY KAPUSKA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Hazır mevsimi gelmişken, bugün de lahanalı bir tarif vereyim.  Lahananın toksin attırıcı, idrar söktürücü, kan temizleyici ve kansere karşı koruyucu olduğu söyleniyor.  İçinde B,C, E gibi vitaminler ve potasyum da var ve kalorisi de düşük bir sebze.  Bugünkü tarifimiz lezzetli ve besleyici kapuska.  Peki, "Kapuska" ne demek?  Rusça' da "lahana" anlamına gelen kapuska aslında Rus - Slav kökenli bir yemek.  Bizdeki anlamı ise "etli lahana yemeği". 

Malzemeler:
Yarım top beyaz lahana
150 gram dana/kuzu kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı ev yapımı salça (domates ya da biber salçası)
Yarım fincan sıvıyağ
Tuz – Karabiber
1,5-2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Lahanayı yapraklarına ayırıp yıkayın, ince ince kıyın.
Bir tencerede suyu kaynatıp lahanaları bir taşım kaynatın, süzün, ayrı bir kaba alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tencerede yağı kızdırın ve soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğan pembeleşince kıymayı da ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun.
Bir çay bardağından biraz az miktar suda salçayı eritin ve kıymaya ilave edip karıştırın.
Lahanaları da koyup, tuz –karabiber ekleyin ve  3-4 dakika daha karıştırın.
Lahanaların üzerine sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Servis ederken üzerine kırmızı biber serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder