indirdik


13 Ekim 2012 Cumartesi

KOLAY VE LEZZETLİ TAVUKLU TARİFLER - FIRINDA TAVUK - PİLİÇ - SOSLU TAVUK TARİFİ

FIRINDA SOSLU PİLİÇ - FIRIN TAVUK - SOSLU PİLİÇ - KREMALI MANTARLI TAVUK TARİFİ - FIRINDA TAVUK PİLİÇ TARİFİ - NASIL YAPILIR - LEZZETLİ PİLİÇ - SAĞLIKLI TARİFLER

Bugün sizlere en lezzetli tavuk tariflerinden biri olan fırında tavuk tarifi vermek istiyorum.  Çıtır çıtır lezzetli ve sağlıklı bir tavuk için buyrun...


Malzemeler
1 Adet İri Tavuk (İçi Temizlenmiş, Derisi alınmamış)
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı (Tavada tavuğa renk vermek için)
200 Gr. Kanlıca Mantarı (Kültür Mantarı da Kullanabilirsiniz)
Tuz
Karabiber

Tavuğun Üstü İçin
1 Çorba Kaşığı Ev Yapımı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Ilık Su
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Sos
1 Çorba Kaşığı Terayağ
1 Çorba Kaşığı un
200 Gr. Kanlıca Mantarı
1 Su Bardağı Krema
1 Su Bardağı Tavuk Suyu (Elinizde yoksa Su Kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Derince bir kapta; tereyağ, mantar (çiğden), tuz ve karabiber el ile püre kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Bu karışım tavuğun derisinin altına sürülür. Ardından genişçe bir tavada tereyağı eritilip, tavuğun her yanı hafif kızarıncaya kadar çevirilir.

Daha sonra yine derince bir kapta; Salça, yoğurt, ılık su ve zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım da, tavadan alındıktan sonra yaklaşık 5 dakika kadar dinlendirilen tavuğun derisinin üstüne iyice yedirilir.
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5 saat kadar fırınlanır.

Sos için bir tavada tereyağı eritilir.  Küçük küçük kesilmiş mantarlar eklenir, mantarlar sularını bırakmaya başlayınca un eklenir. Biraz kavuruluduktan sonra tavuk suyu eklenir, su kaynamaya başlayınca orta ateşte ve yaklaşık 7-8 dakika kadar pişirilir ve ardından krema eklenir.  Orta ateşte, sos kıvamlanana kadar yaklaşık 5-6 dakika daha tutulup ocaktan alınır.
Tavuk büyük bir servis tabağına alınıp, üstüne sos dökülür. En üstüne de taze ve küçük bir dal biberiye ile süslenebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder