indirdik


1 Ekim 2012 Pazartesi

KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ - FIRINDA PALAMUT TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ - FIRINDA PALAMUT TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Bugün sizlere sağlıklı, leziz ve kolay bir balık yemeği olan fırında palamut tarifi vermek istiyorum.  Balık mevsimi açıldığı için bu ara balıklı tariflerden gidelim.


Malzemeler:
2 adet temizlenmiş palamut balığı
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates
4 adet yeşil biber
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 – 3 adet defne yaprağı

Marinasyon İşlemi
Palamutları pişirmeden evvel yarım saat kadar buzdolabında ağzı kapalı bir kapta;
1 Çorba kaşığı zeytinyağı, içine çok ufak kıyılmış 2 adet sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve bir tutam kekik ile ovup bekletmek lezzetini arttıracaktır ve pişirken fırında kurumasını engelleyecektir.

Yapılışı:
Soğanları piyaz kesin. 
Biberleri iri iri doğrayın.
Domatesleri küp küp kesin.
Palamutu halka halka kesin. (3 er parmak kalınlığında halkalar ideal olacaktır.)
Limonu halka halka kesin.
Fırın tepsisine soğanları döşeyin.  Üzerine palamutları dizin.
Tuz – karabiber – zeytinyağını gezdirin ve defne yapraklarını koyun.
180 derece önceden ısıtılmış fırında balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.
Kızarınca palamutların üzerine domates, maydanoz ve biberleri koyup 10-15 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder