BALIKLI KOLAY LEZZETLİ TARİFLER - IZGARA
ÇİPURA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Bugünkü tarifimiz de ızgara çipura…
Malzemeler:
4 adet çipura balığı
1 çay bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 limon
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 limon
Yapılışı:
Eğer balıkları temizletmeden aldıysanız
önce temizleme işlemi yapın.
Kanatlarını kesin, balığı tezgaha koyup
kuyruktan başa kadar karnını yarın ve içindeki organları çıkarın , tuzlu suda yıkayın
ve süzülmesi için bir süzgeçe dizin.
Balığın her iki tarafına da ortasından yaklaşık bir parmak
uzunluğunda bir yarık açın.
Tuzlayın ve hafifçe una bulayın.
Izgara tavasında sıvıyağı ısıtın ve balığın altını üstünü 8
ila 10 dakika kadar pişirin.
Servis ederken üzerini limon dilimleri ve soğan halkaları ile
süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder