indirdik


2 Ekim 2012 Salı

BALIKLI KOLAY LEZZETLİ TARİFLER - IZGARA ÇİPURA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



BALIKLI KOLAY LEZZETLİ TARİFLER - IZGARA ÇİPURA TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


Bugünkü tarifimiz de ızgara çipura…



Malzemeler:
4 adet çipura balığı
1 çay bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 limon

Yapılışı:
Eğer balıkları temizletmeden aldıysanız önce temizleme işlemi yapın.
Kanatlarını kesin, balığı tezgaha koyup kuyruktan başa kadar karnını yarın ve içindeki organları çıkarın , tuzlu suda yıkayın ve süzülmesi için bir süzgeçe dizin.
Balığın her iki tarafına da ortasından yaklaşık bir parmak uzunluğunda bir yarık açın.
Tuzlayın ve hafifçe una bulayın.
Izgara tavasında sıvıyağı ısıtın ve balığın altını üstünü 8 ila 10 dakika kadar pişirin.
Servis ederken üzerini limon dilimleri ve soğan halkaları ile süsleyebilirsiniz.
Izgara çipuranın yanında ne yenir? Taze roka salatası çok güzel gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder