EV YAPIMI
BALIK ÇORBASI TARİFİ – KOLAY TARİF – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Hazır balık mevsimi
açılmışken sizlere kolay bir balık çorbası tarifi vereyim. Hem lezzetli hem de besleyicidir.
Malzemeler:
250-300 gram kadar
beyaz balık eti filetosu (elinizin altında hangi balık varsa kullanılabilir ama palamut ya da özellikle levrek ile çok daha güzel olur)
1 adet patates
1 adet havuç
tuz – karabiber
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
1 adet patates
1 adet havuç
tuz – karabiber
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık un
yarım limonun suyu
yarım limonun suyu
2 adet defne yaprağı
3-4 dal maydanoz
3-4 dal maydanoz
Yapılışı:
Temizlenmiş balık etini, 1 adet kabuğu soyulmuş soğanı, bir tatlı
kaşığı sirkeyi , tuz - karabiberi ve defne
yapraklarını bir tencereye koyun.
Malzemelerin birkaç parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyin
balık etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Balık yumuşayınca tencerenin altını kapatın ve biraz
ılınmaya bırakın.
Ilıyınca tenceredeki suyu başka bir kaba süzün.
Haşlanmış balık etini küçük küçük didikleyin ve kaptaki suya
atın.
Diğer soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.
Havucu ve patatesleri küçük küpler halinde kesin.
Tencerede sıvıyağı ısıtın.
Önce soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra sarımsakları
ekleyip biraz daha çevirin.
Havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
10 dakika kadar kavurup üzerine balık suyu ve balık etlerini
ekleyin.
Başka bir kasede bir kaşık unu tenceredeki karışımdan
aldığınız su ile ezip sulandırın ve çorba kaynayınca yavaş yavaş karıştırarak
çorbaya ekleyin.
10 dakika daha kaynatın.
Bir kapta iki yumurtanın sarısını ve limon suyunu iyice
çırpın ve yine çorbadan aldığınız su ile sulandırarak yavaşça , karıştıra
karıştıra çorbaya ekleyin ve tencerenin altını kapatın.
Servis ederken üzerine taze çekilmiş karabiber, ve ince
kıyılmış maydanoz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder