indirdik


27 Eylül 2012 Perşembe

DENİZ ÜRÜNLERİ YEMEK TARİFLERİ – EV YAPIMI BALIK ÇORBASI TARİFİ – BALIKLI KOLAY VE LEZZETLİ TARİFLER – KOLAY TARİF – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI



EV YAPIMI BALIK ÇORBASI TARİFİ – KOLAY  TARİF – NASIL  YAPILIR – YAPILIŞI

Hazır balık mevsimi açılmışken sizlere kolay bir balık çorbası tarifi vereyim.  Hem lezzetli hem de besleyicidir.



Malzemeler:
250-300 gram kadar beyaz balık eti filetosu (elinizin altında hangi balık varsa kullanılabilir ama palamut ya da özellikle levrek ile çok daha güzel olur)
1 adet patates
1 adet havuç
tuz – karabiber
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık un
yarım limonun suyu
2 adet defne yaprağı
3-4 dal maydanoz

Yapılışı:

Temizlenmiş balık etini, 1 adet kabuğu soyulmuş soğanı, bir tatlı kaşığı  sirkeyi , tuz - karabiberi ve defne yapraklarını bir tencereye koyun.
Malzemelerin birkaç parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyin balık etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Balık yumuşayınca tencerenin altını kapatın ve biraz ılınmaya bırakın.
Ilıyınca tenceredeki suyu başka bir kaba süzün.
Haşlanmış balık etini küçük küçük didikleyin ve kaptaki suya atın.
Diğer soğanı yemeklik doğrayın.  Sarımsakları incecik kıyın.  
Havucu ve patatesleri küçük küpler halinde kesin.
Tencerede sıvıyağı ısıtın.  Önce soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra sarımsakları ekleyip biraz daha çevirin.
Havuç ve patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
10 dakika kadar kavurup üzerine balık suyu ve balık etlerini ekleyin.
Başka bir kasede bir kaşık unu tenceredeki karışımdan aldığınız su ile ezip sulandırın ve çorba kaynayınca yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin.
10 dakika daha kaynatın.
Bir kapta iki yumurtanın sarısını ve limon suyunu iyice çırpın ve yine çorbadan aldığınız su ile sulandırarak yavaşça , karıştıra karıştıra çorbaya ekleyin ve tencerenin altını kapatın.
Servis ederken üzerine taze çekilmiş karabiber, ve ince kıyılmış maydanoz serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder