indirdik


29 Ağustos 2012 Çarşamba

Ülser hastalığı nedir – Nasıl ve neden oluşur – Nasıl teşhis edilir


Ülser hastalığı nedir – Nasıl ve neden oluşur – Nasıl teşhis edilir

Bugün haberturk sitesinde okuduğumuz ülsere (ülser : yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve bağırsaklarda meydana gelen yaralardır) dair bir haber ilgimizi çekti ve sizlerle de paylaşalım istedik. 

Mide ağrısına sebep olan ülserden bahseden bu haberde, tok iken yaşanan ağrıların mide ülserine, aç iken yaşanan ağrıların da onikiparmak bağırsağı ülserine işaret ettiği yazıyor.  Ayrıca ülserin en büyük nedeninin Helicobacter Pylori adlı bir mikrop olduğu söyleniyor.

Ülser sebepleri arasında şunlar sayılıyor: aspirin, romatizma ilaçları, sigara, genetik yatkınlık, sinir, midede fazla asit, gastrit, mide zafiyeti, karaciğer yetersizliği,  safra azlığı, kalp hastalıkları, sindirilmesi güç yiyeceklerin aşırı tüketikimi, alkol, kahve veya asitli içeceklerin aşırı tüketimi.

Ülserin başında mide ekşimesi ve ağırlık hissi oluşurmuş ve en sık rastlanan belirti de karnın üst kısmında kemirme ve yanma şeklinde ağrıymış.  Zamanında tedavi edilmeyen ülser mide delinmesi, sindirim kanalı darlığı gibi rahatsızlıklara yol açabilirmiş.

Haberin tamamını okumak için lütfen tıklayın:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder