indirdik


28 Ağustos 2012 Salı

PATLICAN SÖĞÜRME - KÖZLENMİŞ PATLICAN

PATLICAN SÖĞÜRTME - SÖĞÜRME TARİFİ - KÖZLENMİŞ PATLICAN TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Bugün sizlere genellikle Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde çeşitlemeleri yapılan Söğürme tarifi vereceğim... Söğürme kelime manası itibari ile "Ateşte közlenerek hazırlanmış patlıcan" demektir.

Malzemeler:
3 Adet Kemer Patlıcanı
1 Çay Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
3-4 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Demet Maydanoz
Tuz

Yapılışı: 

Patlıcanları ateşte çevirerek kabukları iyice kızaracak hatta yanacak biçimde közleyin.  Bir kapta sirke, nar ekşisi, yağ, incecik kıyılmış maydanoz, kıyılmış sarımsak, tuz ve pul biberi karıştırın.

Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş patlıcanları bir kesme tahtasının üstünde bıçak ile didikliyerek, püre kıvamına getirip üstüne sirkeli sosu döküp, servise hazır hale getirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder