indirdik


28 Temmuz 2012 Cumartesi

ŞERBETLİ TATLILAR - REVANİ TARİFİ - REVANİ NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

ŞERBETLİ TATLILAR - REVANİ TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Bugün de sizlere şerbetli tatlılardan revani tarifini vermek istiyorum.  Yapılışı kolaydır.

Revani yapmak için gerekli Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
60 gr eritilmiş margarin
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu (limon yerine portakal da kullanılabilir...)
Yarım paket vanilya
1 Su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
100 gr kaymak (isteğe bağlı. Yerine öğütülmüş fındık veya ceviz de olur...)

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
4-5 damla limon suyu
1 adet tane karanfil

Revani nasıl yapılır - yapılışı:
Su ve şekeri tencerede yüksek ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine limon suyu ve karanfili ekleyin. Şurubun koyulaşması için 8-10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sonra bir kenara soğuması için ayırın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kapta, tercihen mikserle ya da el ile 3-4 dakika kadar çırpın. Yoğurt, eritilmiş ve ılık margarin, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. Ardından irmik ve unu ilave edin. Hamur kıvamına gelinceye kadar 3-5 dakika daha çırpmaya devam edin.

Elde edilen hamuru altı yağlanmış ve biraz da un serpilmiş dikdörtgen, tercihen cam bir tepsiye düzgünce yayın. Önceden 180-200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Her fırının sıcaklık derecesi birbirinden farklılıklar göstereceği için iyisi mi, siz yine de kendiniz pişme sürecini ara ara kontrol edin!

Sıcak tatlının üzerine soğumuş şuruptan 3-4 kaşık gezdirilip çekene kadar 8-10 dakika kadar bekletin. Ardındna kalan şurubu da ekleyerek ılımaya bırakın. Kaymak veya ceviz ve fındık ile servis edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder