indirdik


29 Temmuz 2012 Pazar

ŞERBETLİ TATLILAR - İRMİKLİ YOĞURT TATLISI TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

ŞERBETLİ TATLILAR - İRMİKLİ YOĞURT TATLISI TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

Bugün de sizlere hafif bir şerbetli tatlı olan irmikli yoğurt tatlısı tarifini vermek istiyorum.

Gerekli Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
2,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çorba  kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
1 adet karanfil

Süslemek için:
1 çay bardağı krem şanti

İrmikli yoğurt tatlısı nasıl yapılır - yapılışı:
Su ve şekeri tencerede yüksek ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine limon suyu ve karanfili ekleyin. Şurubun koyulaşması için 8-10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sonra bir kenara soğuması için ayırın.

Hamuru için yumurta  ve tozşekeri derin bir kapta köpük gibi olana kadar yaklaşık 10 dakika çırpın.  Yoğurt ve irmiği ilave edip mikserde 4-5 dakika çırpın.  Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Dikdörtgen cam bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp karışımı boşaltın, üzerini düzleyerek yayın.  Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.  Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder