indirdik


17 Temmuz 2012 Salı

EV YAPIMI VİŞNE LİKÖRÜ TARİFİ - VİŞNE LİKÖRÜ NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

VİŞNE LİKÖRÜ TARİFİ - EVDE VİŞNE LİKÖRÜ NASIL YAPILIR

Bugün de sizlere enfes ve serinlik verici vişne likörünün tarifini vermek istiyorum.  Bu tarif için de valideme teşekkür ediyorum.    

Evde Vişne Likörü Yapmak için gerekli malzemeler:
1 kilo vişne
35 cc cin (bir küçük şişe cin)
35 cc içme suyu
1 çay fincanı toz şeker
2 muskat
1 çubuk tarçın
3-4 kuru karanfil

Evde Vişne Likörü Nasıl Yapılır - Yapılışı:
Vişneleri yıkayın.
Saplarını tamamen kesmeyin, en üzerinde sertçe bir çıkıntı olur, sadece o kısmı kesin. Vişneler saplı kalsın.
Büyücek bir cam kavanoz alın ve vişneleri koyun.
Üzerine 35 cc cin koyun.
Boşalmış cin şişesine içme suyu koyun ve onu da vişnelerin üzerine ekleyin.
(bire bir oran alkol / su kullanıyoruz)
Kavanozun kapağını sıkıca kapayıp serin ve karanlık bir yerde 15 gün bekletin.
15 gün sonunda toz şekeri ekleyin ve karışması için kavanozu hafif hafif sallayın.
Bir tülbentin içine muskat, tarçın ve karanfili koyup bağlayın (kavanozun içinde dağılmaması için) ve kavanozun içine daldırın.
Yine kapağını kapatıp 15 ila 30 gün kadar serin ve karanlık bir yerde dinlendirin.
Uzun dinlenirse tadı daha güzel oluyor.
Dinlenme süresi bitince içinden tülbenti çıkartın ve buzdolabına koyun.
İkram ederken, likör kadehinin içine kavanozdaki vişnelerden de bir adet koyarsanız hem sunum daha güzel oluyor hem de o vişnenin lezzeti bir başka oluyor.
Hatta dilerseniz kavanozdaki vişneleri pastalarınızı süslemek için de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder