indirdik


10 Temmuz 2012 Salı

EV YAPIMI LEZZETLİ PATLICANLI BÖREK TARİFİ YAPILIŞI


PATLICANLI BÖREK TARİFİ – PATLICAN BÖREĞİ NASIL YAPILIR – EVDE LEZZETLİ PATLICANLI BÖREK YAPIMI

Bugün de sizlere başka bir börek tarifi vermek istiyorum.  Patlıcanla yapılır ve çok lezzetlidir.


Patlıcanlı Börek yapmak için gerekli Malzemeler :
3 yaprak yufka
2 orta boy kuru soğan
2 -3 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz – karabiber
Çörekotu

Patlıcanlı börek nasıl yapılır – Patlıcan Böreği yapılışı:
Patlıcanları közleyin, soyun, ince ince kıyın.
Biberleri közleyin, ince ince kıyın.
Soğanları yemeklik doğrayın ve tavada biraz sıvıyağ ile kavurun.
Patlıcan ve biberleri de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun ve ateşten alın.
İçine bir su bardağı çekilmiş ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Başka bir kasede süt, soda, yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin ve bir kat yufkayı serin.
Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün.
Üzerine kalan iki kat yufkayı da aralarına sütlü karışımdan sürerek yayın.
Patlıcanlı harcı yufkanın üzerine eşit olarak dağıtın.
Şimdi yufkaların açıkta kalan uçlarını, sıra ile birbiri üzerine zarf gibi, aralarına da sütlü karışımdan sürerek katlayın.
En üst kat yufkaya da sütlü karışımdan sürün ve böreği kare kare dilimleyin.
Sütlü karışımdan kaldıysa bir miktarını böreğin üzerine gezdirin.
Çörek otu serpiştirin.
Fırını 180 -200 dereceye ısıtın.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder