indirdik


18 Temmuz 2012 Çarşamba

ETLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI


ETLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI

Geçtiğimiz günlerde zeytinyağlı semizotu tarifi vermiştim, bugün de etli semizotu nasıl yapılır, tarifini vereyim dedim.  Güzel tadının yanısıra semizotunun kabızlığa iyi geldiği ve idrar söktürdüğü söyleniyor.  


Semizotu ile en güzel ne yapılır derseniz, her ne kadar zeytinyağlısı ve etlisi gayet lezzetli de olsa, Neşeli Şef olarak tercihim her zaman taze ve çiğ semizotu salatasıdır.  Hem serinlik veriyor, hem tok tutuyor, hem de hoş bir ekşiliği var.  Bizim Yamak Efendi bile seviyor semizotu salatasını.  Hatta yarın da size Neşeli Şef usulü semizotu salatası tarifi vereyim.  Neyse efendim şimdi yemek tarifimize dönelim...
 
Etli Semizotu yapmak için gerekli malzemeler:
1 bağ semizotu
Yarım  kahve fincanı sıvı yağ
1 büyük boy domates
150-200 gram dana / kuzu kuşbaşı
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı pirinç
2 Su bardağı su
Tuz - Karabiber

Etli Semizotu nasıl yapılır – yapılışı:
Semizotunun kök kısmını kesip bol suda, toprakları gidene kadar, birkaç defa iyice yıkayın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
Domatesi rendeleyin.
Tencerede sıvıyağı ısıtın ve soğanları hafif renkleri dönünceye kadar kavurun.
Sonra sarımsakları ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
Kuşbaşı etleri de ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Etler suyunu çekince domates rendesini de ilave edin ve pişirmeye devam edin.
2 su bardağı su,tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler pişince, semizotunu elinize iri iri doğrayıp (aynı salata yapar gibi) ekleyin, pirinçleri de koyun.
Su azalmışsa bir miktar sıcak su ilave edin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder