ETLİ SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Geçtiğimiz günlerde zeytinyağlı semizotu tarifi vermiştim, bugün de etli semizotu
nasıl yapılır, tarifini vereyim dedim. Güzel tadının yanısıra semizotunun kabızlığa iyi geldiği ve idrar söktürdüğü söyleniyor.
Semizotu ile en güzel ne yapılır derseniz, her ne kadar zeytinyağlısı ve etlisi gayet lezzetli de olsa, Neşeli Şef olarak tercihim her zaman taze ve çiğ semizotu salatasıdır. Hem serinlik veriyor, hem tok tutuyor, hem de hoş bir ekşiliği var. Bizim Yamak Efendi bile seviyor semizotu salatasını. Hatta yarın da size Neşeli Şef usulü semizotu salatası tarifi vereyim. Neyse efendim şimdi yemek tarifimize dönelim...
Etli Semizotu yapmak için gerekli malzemeler:
1 bağ semizotu
Yarım kahve fincanı sıvı
yağ
1 büyük boy domates
150-200 gram dana / kuzu kuşbaşı
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı pirinç
2 Su bardağı su
Tuz - Karabiber
Etli Semizotu nasıl yapılır – yapılışı:
Semizotunun kök kısmını kesip bol suda, toprakları gidene kadar,
birkaç defa iyice yıkayın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
Domatesi rendeleyin.
Tencerede sıvıyağı ısıtın ve soğanları hafif renkleri dönünceye
kadar kavurun.
Sonra sarımsakları ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurmaya devam
edin.
Kuşbaşı etleri de ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekinceye
kadar kavurun.
Etler suyunu çekince domates rendesini de ilave edin ve pişirmeye
devam edin.
2 su bardağı su,tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını
kapatın ve orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler pişince, semizotunu elinize iri iri doğrayıp (aynı salata
yapar gibi) ekleyin, pirinçleri de koyun.
Su azalmışsa bir miktar sıcak su ilave edin ve pirinçler
yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder