indirdik


12 Mayıs 2012 Cumartesi

ANTEP' İN MEŞHUR SOĞAN KEBABI TARİFİ - SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR

SOĞAN KEBABI TARİFİ

Bugün size değişik ama lezzetli yöresel bir yemek olan Antep'in meşhur soğan kebabı tarifini vermek istiyorum.

Soğan kebabı için gerekli malzemeler:
300 gr , iki kere çekilmiş dana-kuzu karışık kıyma
1 kilo kuru soğan (soğanlar fazla büyük olmasın, orta boy ve düzgün şekilli olmasına dikket etmek lazım)
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası veya kırmızı pul biber
Yarım su bardağı su
tuz - taze çekilmiş karabiber
  Soğan kebabı nasıl yapılır:
Önce kıymayı tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.
Soğanları bir kat soyun (eğer kabuklar ince düzgünse kabukları soymasanız da olur) ve ortadan ikiye kesin ama tamamen ikiye ayırmayın.  (Dikkat edin iki ayrı parçaya bölünmesin)
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayın.
Yuvarladığınız kıymaları soğanların arasına koyun ve sıra sıra tepsiye yerleştirin.
Üzerine yarım su bardağı suyun içerisinde biber salçasını ezin, içine biraz tuz ve istiyorsanız kırmızı pul biber de katıp karıştırın ve tepsinin üzerinde gezdirin.
Fırını 200 dereceye ısıtın ve ısınınca tepsiyi koyup üzeri kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra tepsiyi fırından alın.  Ayrı bir yerde nar ekşisini az bir miktar su ile karıştırın ve kebabın üzerinde gezdirin.
Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatın ve 10 dakika daha fırında tutun, böylece soğanlar daha da yumuşak olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder