indirdik


10 Nisan 2012 Salı

Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır


Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır 
(enginar reloaded)
Dün etli enginar tarifi  vermiştik.  Bugün de size söz verdiğim enginarın zeytinyağlı halini anlatıcam.
Sözü fazla uzatmayayım, Şef' im sağolsun jambonlu enginar yaptı, bulaşıkları da bana bıraktı. (evde her yer enginar doldu.  pişir pişir bitmiyor. aynaya bakınca enginar görüyorum üstüme limon sıkasım geliyor. ne olacak bu Yamak'ın hali)  Bir an evvel yıkamam lazım.  Nasıl mı yaptı? Tabii ki tarifi yarın burada olacak.  Yamak hiç boş durur mu? Soyma , kesme işine yardım bahanesi ile yanına sızıp ne yaptıysa kafama yazdım.  Neyse efendim: karşınızda zeytinyağlı enginar...

Zeytinyağlı Enginar için Malzemeler
4 adet enginar
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
5 bardak su
1,5  bardak su
1 avuç dereotu
1-2 adet kesmeşeker
Tuz

Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır – Zeytinyağlı Enginar yapılışı
Önce 5 bardak suya bir limonun suyunu sıkın ve enginarları içine atın. Böylece siz diğer malzemeleri hazırlarken enginarlarınız kararmaz.
Patatesi ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. 
Soğanı ince ince yemeklik olarak kıyın.
Çok az yağlı tavada soğanları hafifçe öldürün, pembeleşsinler. 
Sonra küp küp patates ve havuçları da ekleyip kısa bir süre daha soteleyin.
Sonra bunları bir kaba alıp içine bezelyeleri de karıştırın.  Harcımız hazır
Enginarları altı düz bir tencereye koyun.
İçlerini yukarıda hazırladığınız harç ile doldurun.
Zeytinyağına bir limonun suyunu ve şekeri katıp çırpın.
Bu sosun tamamını enginarların üzerine gezdirin.
1-1,5 bardak su ilave edip, yarım saat kadar orta ateşte pişirin,
Su ilavesi gerekirse sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın.
Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın ve soğuyunca üzerlerini dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder