Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır
(enginar reloaded)
Dün etli enginar tarifi vermiştik. Bugün de size söz verdiğim enginarın zeytinyağlı halini anlatıcam.
Sözü fazla uzatmayayım, Şef' im sağolsun jambonlu enginar yaptı, bulaşıkları da bana bıraktı. (evde her yer enginar doldu. pişir pişir bitmiyor. aynaya bakınca enginar görüyorum üstüme limon sıkasım geliyor. ne olacak bu Yamak'ın hali) Bir an evvel yıkamam lazım. Nasıl mı yaptı? Tabii ki tarifi yarın burada olacak. Yamak hiç boş durur mu? Soyma , kesme işine yardım bahanesi ile yanına sızıp ne yaptıysa kafama yazdım. Neyse efendim: karşınızda zeytinyağlı enginar...
Zeytinyağlı
Enginar için Malzemeler
4 adet enginar
2 orta boy
patates
2 orta boy
havuç
1 orta boy
kuru soğan
1 su bardağı
haşlanmış bezelye
1 çay bardağı
zeytinyağı
2 adet limon
5 bardak su
1,5 bardak su
1 avuç dereotu
1-2 adet
kesmeşeker
Tuz
Zeytinyağlı
Enginar nasıl yapılır – Zeytinyağlı Enginar yapılışı
Önce 5
bardak suya bir limonun suyunu sıkın ve enginarları içine atın. Böylece siz
diğer malzemeleri hazırlarken enginarlarınız kararmaz.
Patatesi ve
havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanı ince
ince yemeklik olarak kıyın.
Çok az yağlı
tavada soğanları hafifçe öldürün, pembeleşsinler.
Sonra küp
küp patates ve havuçları da ekleyip kısa bir süre daha soteleyin.
Sonra
bunları bir kaba alıp içine bezelyeleri de karıştırın. Harcımız hazır
Enginarları
altı düz bir tencereye koyun.
İçlerini yukarıda
hazırladığınız harç ile doldurun.
Zeytinyağına
bir limonun suyunu ve şekeri katıp çırpın.
Bu sosun tamamını
enginarların üzerine gezdirin.
1-1,5 bardak
su ilave edip, yarım saat kadar orta ateşte pişirin,
Su ilavesi
gerekirse sıcak su takviyesi yapın ki dibi tutmasın.
Piştikten
sonra enginarları servis tabağına alın ve soğuyunca üzerlerini dereotu ile
süsleyin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder