indirdik


27 Nisan 2012 Cuma

KURU ERİKLİ ACEM YAHNİSİ TARİFİ

KURU ERİKLİ ACEM YAHNİSİ TARİFİ

Bugün değişik bir tarif vereyim dedim (daha doğrusu Neşeli Şef öyle talimat verdi.  Madem defterini yürütüp duruyor muşum biraz farklı bir tarif yazayımmış). Düdüklü Tencerede Kuru Erikli Acem Yahnisi...

Malzemeler:(4kisilik)
700 gram dana veya dana/kuzu eti
2 kuru soğan
2 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
10 diş sarımsak
15 kuru erik
2 kabuk tarçın
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su

Yapılışı:
Domatesin kabuklarını soyup küp küp kesin.
Düdüklü tencereye sırayla eti, kuru soğanı (kesmeden.  sadece kabuklarını soyun), domatesi, salçayı, sarımsağı, kuru erikleri ve tarçın kabuklarını koyun.
Tereyağını ve zeytinyağını da ekleyin.
Tuz, karabiber ve suyu da ilave edip kapağını kapatın.
Tencereyi orta ateşe koyun.  İlk buhar çıkışını görünce valfini kapatın ve ocağı kısın.
Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder