İTALYAN MUTFAĞI – GELENEKSEL OSSO BUCO (İTALYAN USULÜ DANA İNCİK)
TARİFİ
Bu cumartesi, vaktiniz de varsa
değişik bir tarif geliyor Neşeli Şef’ imden.
İtalyan mutfağından geleneksel dana incik yemeği. Adına OssoBuco diyorlar. Biraz el oyalasa da lezzetlidir:
Malzemelerimiz:
3 parça dana incik
1,5 kahve fincanı tam buğday unu
yarım kahve fincanı sıvıyağ
2 orta boy domates (küp küp doğranmış)
2 orta boy havuç (halka kesilmiş)
2 orta boy soğan (yemeklik kıyılmış)
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
1,5 kahve fincanı tam buğday unu
yarım kahve fincanı sıvıyağ
2 orta boy domates (küp küp doğranmış)
2 orta boy havuç (halka kesilmiş)
2 orta boy soğan (yemeklik kıyılmış)
3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
2 tutam kereviz yaprağı (olmazsa sorun yok,
koymasanız da olur)
1 su bardağı et suyu
10-12 tane karabiber
tuz (çekilmiş deniz tuzu daha iyi oluyor)
Yarım çay fincanı beyaz şarap
1 su bardağı et suyu
10-12 tane karabiber
tuz (çekilmiş deniz tuzu daha iyi oluyor)
Yarım çay fincanı beyaz şarap
Süsleme için:
yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 diş ezilmiş sarımsak
OssoBuco yapılışı – Osso Buco nasıl yapılır:
OssoBuco yapılışı – Osso Buco nasıl yapılır:
Önce dana incik parçalarını una bulayın.
Yağı bir tencerede ısıtın ve incikleri
dışları kahverengi olana kadar pişirin.
İncikler kahverengi olunca tencereden alın
ve bir kenarda ılımaya bırakın.
Şimdi etleri pişirdiğiniz tencereye önce
soğanları atıp biraz kavurun ve sonra da sarımsakları ekleyin, pembeleşinceye
kadar kavurun.
(Neşeli Şef’ im hep derki: kavururken, sarımsakları
her zaman soğanlardan daha sonra koyun.
Çünkü sarımsaklar daha çabuk yanar ve yemeğe hem kötü bir koku hem de
kötü bir tat verirler.)
Şimdi pişirdiğiniz incikleri tencereye geri
koyun.
Halka kesilmiş havucu ve beyaz şarabı
ekleyin, 10 dakika kaynatın.
10 dakika kaynattıktan sonra domatesleri,
et suyunu, tane karabiberleri ve tuzunu (ve varsa kereviz yapraklarını) ekleyin.
Kapağı kapatıp 1,5 saat kadar kısık arteşte
pişirin ama 15 dakikada bir kontrol edin ki etler liğme liğme olmasın.Bu arada suyu azalırsa sıcak et suyu takviyesi yapın ki dibi tutmasın.
İncik yumuşak olmalı ama kemikten ayrılmamalı.
Ayrı bir kapta kıyılmış maydanozları,
sarımsak ve limon kabuklarını karıştırın.
Servis ederken kaselerin üzerini bu karışım
ile süsleyin
Afiyet Olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder