indirdik


23 Nisan 2012 Pazartesi

ÇİĞBÖREK TARİFİ - ÇİĞBÖREK NASIL YAPILIR

ÇİĞBÖREK TARİFİ - ÇİĞBÖREK NASIL YAPILIR

Yahu geçen haftadan beri Neşeli Şef' im sağolsun, etlerden bahsedip duruyor.  Bendeniz Yamak, ne etobur ne de otobur, bildiğiniz obur olduğumdan Şef' imin yazılarını okudukça gözümün önünde uçuşan yemeğin tarfini size vermeden edemedim.  Kaç gündür onun hayali ile yaşıyorum, ah çiğbörek ah...  Bunu aslında komşumuz Neriman teyze yapacak ki göreceksiniz,  bırakın parmakları masayı bile yersiniz.  Nero' nun kulakları çınlasın.  İşte muhteşem çiğbörek tarifi:

Çiğbörek yapmak için gerekli malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:
250 gr kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz - karabiber

Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Çiğbörek nasıl yapılır:
Önce genişçe bir kapta un yoğurt, tuz ve kabartma tozunu aldığı kadar ılık su ile yoğurun ve hamur haline getirin.  Hamurun kıvamı nasıl olacaktı?  Kulak  memesi yumuşaklığında.  Sonra bu hamuru yoğurduğunuz kabın üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar hamuru dinlendirin.

Hamur dinlenirken harcı hazırlayın.  Nasıl mı?  Çok kolay. soğanları, domatesleri rendeleyin, maydanoz, kimyon, tuz, karabiber ve kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.

Şimdi, dinlenmiş hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın ve merdane ile yaklaşık 20-25 cm çapında yuvarlak açın.  Açma işlemini yaparken zemine ve hamur bezenin üzerine biraz un serpin ki merdaneye yapışmasın.

Açılan yuvarlak hamurun ortasına hazırladığınız harçtan koyun ve iki ucunu kapatın (yarım daire şeklinde olacak)

Börekleri  hazırladıktan sonra derince bir kızartma tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın ve börekleri kızgın yağda kızartın.  Bir servis tabağına kağıt havlu koyun ve kızarttığınız börekleri üzerine dizin ki fazla yağı emsin.

Börekleri sıcak olarak ve yanında ayran ile afiyetle yeyin.

Yapınca bu Yamağı da çağırın, olur mu?

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder