indirdik


2 Mart 2012 Cuma

LEBENİYE ÇORBASI



Bugün de sizlere Diyarbakır'dan bir lezzet olan Lebeniye Çorbası tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler

1/2 kg yoğurt
2 Su Bardağı Su
1 yumurta
1/2 Su bardağı aşurelik buğday (dövme)
1 Çorba Kaşığı Nane
1 Yemek Kaşığı Margarin
1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Bir gün öncesinden ıslatılan aşurelik buğdaylar yıkanır, süzülür ve haşlanır.

Yoğurt ve yumurta çırpılıp karıştırılır ve 2 su bardağı su ilave edilir. Buğdaylar yumuşayınca yoğurtlu yumurtalı karışım buğdaylara ilave edilip karıştırılır ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatılır.

Başka bir tavada tereyağ ve margarin eritilip, kuru nane ve kekik eklenir. Bir kaç dakika daha pişirildikten sonra nane ve kekiklerin yanmamasına dikkat edilerek, servis edilirken tabakta üzerine gezdirilir.

Bu malzemelere ek olarak dövmenin yanı sıra nohut ve top top edilmiş kıyma da kullanılabilir.

Ayrıca bu çorba özellikle bahar ve yaz aylarında soğuk olarak da içilebilir. O zaman da üzerine taze nane yaprağı konulabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder