KOLAY TEPSİ KEBABI TARİFİ – TEPSİ KEBABI
NASIL YAPILIR – EV YAPIMI TEPSİ KEBABI - HATAY SOFRASI TEPSİ KEBABI -
Az evvel kavrulmuş soğan kokusu ile
uyandım. Neşeli Şef’im rüyasında gördü herhalde, sabah sabah bir soğan
faaliyetidir gidiyor. Bugün ne
pişirecek acaba?
Soğan demişken aklıma Şef’ imin yaptığı, özellikle Hatay iline özel,
pratik tepsi kebabı geldi, çok da
lezzetli olmuştu, tarifini de
hatırladım, gizli defteri bu sefer yürütmeme gerek yok. Kavrulan soğan kokusu galiba insanın zihnini
açıyor. Hemen tarife geçeyim:
Kolay
Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler
Yarım kilo az yağlı dana veya dana/kuzu karışık kıyma
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
4-5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı bitkisel yağ
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
3-4 diş sarımsak
2 orta boy domates
4-5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı bitkisel yağ
1 su bardağı Su
Kolay Tepsi Kebabı nasıl
yapılır
Önce soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyalım. (Ne kadar ince kıyılarsa o kadar lezzet verir.)
Kıymayı tepsinin içine koyalım, kıyılmış maydanoz, doğranmış
soğan ve sarımsakları da ilave edelim.
Sonra bitkisel yağı, kimyonu, yenibaharı, pul biberi, karabiberi ve tuzu
ekleyip iyice yoğuralım.
Salçayı 1 su bardağı su ile ezelim ve kırmızı bir sos
yapalım.
Kıymalı karışımı tepsiye yayalım, üzerine salçalı suyu dökelim.
Domatesleri halka halka ve biberleri de uzunlamasına kesip
üzerine dizelim.
200 derecelik fırında 35- 40 dakika kadar pişirip afiyetle
yiyelim.
(Evet evet yiyelim, yanında ayran ile pek güzel gider. Ben mutfağa doğru kafayı bir uzatayım bakayım Şef' im sabah sabah ne işler yapıyor. Tabii ki her ne pişiriyorsa tarifi sizin için kapıp burada anlatıcam. Şef' imin uçan 46 numara saboları bu Yamak' a vız gelir.)
Geçen hafta Antakya'daydım. Hayatımda ilk kez tepsi kebabı yedim ve bayıldım. Sadece Antakya kasapları yapabilir evde hazırlayamazsınız demişlerdi. Böyle kolay bir tarif bulmam sürpriz oldu. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürler.
YanıtlaSilYöresel lezzetlerin en doğru sunumu şüphesiz o ilgili yörede bulunacaktır. Fakat değişen, gelişen, ve mesafelerin artık sorun olmaktan çok uzak olduğu günümüz dünyasında, bir çok sektörde olduğu gibi lezzet dünyasında da; doğru bilgi, kaliteli ve doğru malzemelere ulaşmak artık mümkün... Birazcık dikkat ve itina ile muhteşem bir lezzet ortaya koyabilirsiniz. Neşeli günler...
YanıtlaSil