Kremalı Kereviz Çorbası
2 Orta Boy Kereviz
2 Havuç
1 Büyük baş soğan
2 - 3 Diş Sarımsak
Kerevizin yeşil sapları
Tencerede zeytinyağı soğan ve sarmısakları pembeleşinceye kadar çevirin. Kerevizi, havucu kuşbaşı doğrayıp, ekleyin ve pişirin. Düdüklü tencerede yaparsanız 12-15 dk. pişirmek yeterli olacaktır. Tabii, isteğe göre tuz, karabiber eklemeyi de unutmayın.
Pişince blenderdan geçirin.
Blenderdan geçirdikten sonra servisten hemen önce 1 paket krema ve 1 bütün limonun suyunu ekleyin bitti gitti.
Hadi afiyet olsun.
(not: bu çorbaya dilerseniz pırasa, brokoli, kara lahana, patates de ekleyebilirsiniz. tam bir vitamin bombası olur)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder