İRMİK TATLISI - KOLAY TARİF
Malzemeler:
11 çorba kaşığı irmik
11 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı portakal suyu
1 portakalın rendesi
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
tarçın
istenirse üstüne çikolata sos
Şimdi, hindistan cevizi ve tarçın hariç bütün malzemeleri karıştırın. Koyulaşıncaya kadar kaynatın. Koyulaşınca ateşten alın ve hindistan cevizi ekleyin. Bir kalıba koyun. Burada Şef' in size bir tavsiyesi var: ince uzun silikon kek kalıbı kullanırsanız donduktan sonra çıkarması çok kolay oluyor. O kalıpları kullanmak çok kolay, böyle çorap gibi tersyüz ediyorsunuz.
Neyse efendim....
Kalıba koyduktan sonra buzlukta dondurun, 4 saat kadar yeterli oluyor. Sonra kalıptan çıkarıp üzerine tarçın serpip kek dilimleri gibi kesebilirsiniz. Hatta servis ederken üzerini biraz ceviz içi ya da biraz çilek reçeli ile de süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder