indirdik


7 Şubat 2012 Salı

EV YAPIMI PİZZA

EV YAPIMI PİZZA - KOLAY TARİF

Bu tarif,
sevip de kavuşamayanlar,
çiğneyip de yutamayanlar
ve de akşama misafirleri gelecek olan Dürdane hanım için gelsin:

Aşağıdaki malzemeler 3 Kişilik ve yaklaşık 600 - 650 gr. lık bir hamur elde etmek için geçerli olan ölçeklerdir...

3 Su bardağı kepekli un
3 Yemek kaşığı Zeytin yağı
1/2 Bardak ılık su
1/2 Tatlı kaşığı kuru maya
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Tatlı kaşığı şeker

Mayanın hazırlanışı:
Ilık su,şeker ve kuru maya bir kaseye konulup karıştırılıp 15 dk bekletilir.

Yoğurma Kabının Hazırlığı:
Un elenerek eklenir ve ortasına bir çukur açılır. Bu çukurun çevresine tuz eklenir. Bekletilmiş maya bu havuza dökülür.Üzerine zeytin yağı ilave edilir. Göz kararı gereken miktarda su ile hamur 3- 5 dk. yoğurularak kulak memesi kıvama getirilir. Daha sonra bu hamur topunun üstü streç film ile örtülüp ılık bir ortamda, yaklaşık 2 katına çıkana kadar bekletilir.

Daha sonra bu toptan yaklaşık orta boy bir elma kıvamında bezeler oluşturmak kaydı ile oklava ile kağıt inceliğinde açılır ve üzerine istenilen malzemeler konularak, 200 C ye ısıtılmış fırında 7-8 dk pişirilir. Bu fırınlama işlemi esnasında pizzayı mermer, kiremit gibi bir taş üzerinde pişirmek, pizzanın altının da pişmesine olanak sağlayacağından süper olur. Uygun taş yoksa, pizza fırından alındıktan hemen sonra teflon bir tavada altı 1 - 2 dk pişirilir, böylece altı da yumuşak kalmamış olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder